Bramborové dukátky
Ingredience
brambory (na jeden plech se vleze asi 800g)
2 lžíce másla
2 - 3 stroužky česneku
sůl
Postup
Brambory ve slupce dobře omyjeme (nejlépe kartáčkem) a osušíme. Nakrájíme je na kolečka silná cca 1 cm a naskládáme těsně vedle sebe na plech. Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme do zezlátnutí asi 40 minut. Máslo utřeme se solí a rozmačkaným česnekem. Upečené brambory sesypeme do mísy a promícháme s česnekovým máslem. Podáváme jako přílohu k masu nebo s hrnkem mléka či podmáslí jako zdravou večeři.
Podobné recepty:
Slovenské halušky,
Vaječná omeleta s uzeným sýrem a pažitkou,
Strouhanec s mákem,
Švestkové knedlíky v bramborovém těstu,
Nivovo-cibulový nářez,
Langoše z ledničky,
Sýrové tyčky,
Brambory na smetaně,
Bretaňské fazole,
Zeleninové rizoto se žampiony,
Čili špagety,
Šnečci se sýrovou náplní,
Bramborák jako příloha,
Pšenično-žitný celozrnný bochník,
Salát z kuskusu s fetou a avokádem,
Cuketa jako lasagne,
Podmáslový špaldovo-žitný chléb,
Pšenično-žitný chleba,
Chléb skoro jako Šumava,
Těstoviny se špenátem v sýrové omáčce,
další recepty z kategorie Bezmasá jídla
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.