Bramborové dukátky
Ingredience
brambory (na jeden plech se vleze asi 800g)
2 lžíce másla
2 - 3 stroužky česneku
sůl
Postup
Brambory ve slupce dobře omyjeme (nejlépe kartáčkem) a osušíme. Nakrájíme je na kolečka silná cca 1 cm a naskládáme těsně vedle sebe na plech. Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme do zezlátnutí asi 40 minut. Máslo utřeme se solí a rozmačkaným česnekem. Upečené brambory sesypeme do mísy a promícháme s česnekovým máslem. Podáváme jako přílohu k masu nebo s hrnkem mléka či podmáslí jako zdravou večeři.
Podobné recepty:
Obyčejný chléb se zrníčky,
Jemný grahamový chléb,
Chlebové bochánky,
Italská pizza,
Cuketa po řecku,
Cibulový se slaninou,
Květákové placičky,
Marinovaný lilek,
Podmáslový špaldovo-žitný chléb,
Obyčejný hrnkový chleba,
Pohankové palačinky s bryndzou,
Savojský quiche,
Bramborové suflé s bylinkami,
Sýrové totellini,
Langoše z ledničky,
Těstoviny se zelím,
Tříhrnkový chléb se semínky,
Zeleninová pizza z jogurtového těsta,
Kedlubny dušené na smetaně,
Domácí chleba podle babičky Evy,
další recepty z kategorie Bezmasá jídla
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.