Bramborové dukátky
Ingredience
brambory (na jeden plech se vleze asi 800g)
2 lžíce másla
2 - 3 stroužky česneku
sůl
Postup
Brambory ve slupce dobře omyjeme (nejlépe kartáčkem) a osušíme. Nakrájíme je na kolečka silná cca 1 cm a naskládáme těsně vedle sebe na plech. Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme do zezlátnutí asi 40 minut. Máslo utřeme se solí a rozmačkaným česnekem. Upečené brambory sesypeme do mísy a promícháme s česnekovým máslem. Podáváme jako přílohu k masu nebo s hrnkem mléka či podmáslí jako zdravou večeři.
Podobné recepty:
Domácí langoše,
Tofu řízky,
Česnekový lilek,
Zapékané okurky,
Pšenično-žitný chleba,
Šnečci se sýrovou náplní,
Kapustový prejt,
Těstoviny s rajčaty a bazalkou,
Chléb skoro jako Šumava,
Zahradníkovy tousty,
Zeleninové placičky,
Grahamový se sojovou moukou,
Otrubové slané pečivo,
Čínské nudle,
Bramborák jako příloha,
Vařené kukuřičné klásky,
Pohankové palačinky s bryndzou,
Zeleninové rizoto se žampiony,
Těstovinové lečo,
Cuketová pánev,
další recepty z kategorie Bezmasá jídla
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.