Bramborové dukátky
Ingredience
brambory (na jeden plech se vleze asi 800g)
2 lžíce másla
2 - 3 stroužky česneku
sůl
Postup
Brambory ve slupce dobře omyjeme (nejlépe kartáčkem) a osušíme. Nakrájíme je na kolečka silná cca 1 cm a naskládáme těsně vedle sebe na plech. Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme do zezlátnutí asi 40 minut. Máslo utřeme se solí a rozmačkaným česnekem. Upečené brambory sesypeme do mísy a promícháme s česnekovým máslem. Podáváme jako přílohu k masu nebo s hrnkem mléka či podmáslí jako zdravou večeři.
Podobné recepty:
Špenátové placky,
Jablkové knedlíky,
Celozrnný pšeničný bochník,
Bramborový dort,
Kapustový prejt,
Zeleninové rizoto,
Krokodýl,
Pivní chléb,
Špenátová roláda,
Cuketová pánev,
Cibulový se slaninou,
Pochoutkové těstoviny,
Sójové nudličky se zeleninou,
Tofu na rajčatech,
Vařené kukuřičné klásky,
Podmáslový špaldovo-žitný chléb,
Langoše z ledničky,
Hrachové placky s brokolicí,
Bylinkový chlebíček,
Balkánský pekáč,
další recepty z kategorie Bezmasá jídla
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.