Bramborové šišky s kysaným zelím
Ingredience
500 g kysaného zelí
2 cibule
1 lžíce oleje
1 balíček bramborového těsta v prášku
kmín
špetka cukru
sůl
Postup
Do kysaného zelí přidáme jednu nadrobno pokrájenou cibuli, kmín, podlijeme malým množstvím vody a podusíme doměkka. Mezitím připravíme podle návodu na obalu těsto a necháme je asi 5 minut odpočinout. Těsto zformujeme do válečku, odkrajujeme z něho asi 2 cm silné plátky a ty vytvarujeme do šišek, vložíme do vroucí osolené vody a asi 5 minut povaříme. Na oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli. Šišky vmícháme do podušeného zelí, které jsme dochutili solí a cukrem a doplníme zpěněnou cibulkou.
Pro nehubnoucí členy rodiny posypeme na talíři rozškvařenou slaninou nebo opečenými kolečky klobásy.
Podobné recepty:
Chléb se šalvějí a semínky,
Sýrový nákyp,
Pizza chléb,
Cuketa jako lasagne,
Špaldový podmáslový chléb,
Sójové nudličky se zeleninou,
Květákové kari s hráškem,
Česnekový chléb,
Balkánské taštičky,
Cuketa po řecku,
Pšenično-žitný celozrnný bochník,
Vegetariánské ražniči,
Dýňová kaše,
Květákové placičky,
Tříhrnkový chléb se semínky,
Kedlubny dušené na smetaně,
Bylinkové brambory,
Pivní chléb,
Chléb skoro jako Šumava,
Těstoviny se zeleninou,
další recepty z kategorie Bezmasá jídla
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.