Květákové kari s hráškem
Ingredience
1 větší květák
2 hrsti hrášku
2 lžičky kari koření
1 lžička drceného kmínu
trochu oleje
250 ml smetany na vaření
sůl
mletý pepř
Postup
Květák rozebereme na malé růžičky a propláchneme.
Na pánvi nebo v kastrolu rozehřejeme olej, přidáme kari, promícháme a nasypeme květák. Důkladně promícháme, aby se všechny kousky obalily kořením.
Přidáme kmín, osolíme, opepříme, podlijeme malinko vodou a pod pokličkou dusíme do změknutí květáku.
Až je květák skoro měkký (asi za 8-10 minut), přisypeme hrášek, zalijeme smetanou a ještě chvíli povaříme.
Podle chuti dosolíme či dopepříme.
Na talíři doplníme cherry rajčátky. Podáváme s rýží nebo čerstvým pečivem.
Podobné recepty:
Těstoviny s omáčkou z kozího sýra,
Bramborák se zelím,
Čočka s rýží,
Obyčejný chléb se zrníčky,
Bramborové šišky s kysaným zelím,
Otrubové slané pečivo,
Cuketa v sýrovém těstíčku,
Opečenky z kolínek,
Sýrové krokety,
Penne arrabbiata (Naštvané penne),
Bramborové placky se sýrem,
Celozrnný pšeničný bochník,
Omeleta s houbami,
Jednoduchý hrnkový chléb,
Švestkové knedlíky v bramborovém těstu,
Špaldový podmáslový chléb,
Domácí langoše,
Aglio Olio e Peperoncino,
Zeleninové palačinky,
Pikantní pečená cuketa,
další recepty z kategorie Bezmasá jídla
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.