Květákové kari s hráškem
Ingredience
1 větší květák
2 hrsti hrášku
2 lžičky kari koření
1 lžička drceného kmínu
trochu oleje
250 ml smetany na vaření
sůl
mletý pepř
Postup
Květák rozebereme na malé růžičky a propláchneme.
Na pánvi nebo v kastrolu rozehřejeme olej, přidáme kari, promícháme a nasypeme květák. Důkladně promícháme, aby se všechny kousky obalily kořením.
Přidáme kmín, osolíme, opepříme, podlijeme malinko vodou a pod pokličkou dusíme do změknutí květáku.
Až je květák skoro měkký (asi za 8-10 minut), přisypeme hrášek, zalijeme smetanou a ještě chvíli povaříme.
Podle chuti dosolíme či dopepříme.
Na talíři doplníme cherry rajčátky. Podáváme s rýží nebo čerstvým pečivem.
Podobné recepty:
Rýžový pudink,
Pohankové placky,
Rychlý žitný chléb,
Květákové placičky,
Pšenično-žitný celozrnný bochník,
Cuketová čína,
Rýžové kari s brokolicí,
Cuketa po řecku,
Chléb skoro jako Šumava,
Vařené kukuřičné klásky,
Těstoviny se zeleninou,
Chléb se šalvějí a semínky,
Celozrnný pšeničný bochník,
Pochoutkové těstoviny,
Knedle s vajíčkem,
Kynuté trojlístky,
Šťouchané brambory s pažitkou,
Smažená cuketa,
Bramborové pirohy s tvarohem,
Balkánské taštičky,
další recepty z kategorie Bezmasá jídla
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.