Květákové kari s hráškem
Ingredience
1 větší květák
2 hrsti hrášku
2 lžičky kari koření
1 lžička drceného kmínu
trochu oleje
250 ml smetany na vaření
sůl
mletý pepř
Postup
Květák rozebereme na malé růžičky a propláchneme.
Na pánvi nebo v kastrolu rozehřejeme olej, přidáme kari, promícháme a nasypeme květák. Důkladně promícháme, aby se všechny kousky obalily kořením.
Přidáme kmín, osolíme, opepříme, podlijeme malinko vodou a pod pokličkou dusíme do změknutí květáku.
Až je květák skoro měkký (asi za 8-10 minut), přisypeme hrášek, zalijeme smetanou a ještě chvíli povaříme.
Podle chuti dosolíme či dopepříme.
Na talíři doplníme cherry rajčátky. Podáváme s rýží nebo čerstvým pečivem.
Podobné recepty:
Smetanovo-sýrové trojúhelníky,
Těstoviny s vejci,
Babiččiny houstičky,
Tortellini s rajčaty,
Špenátové placky,
Pšenično-žitný chleba,
Knedle s vajíčkem,
Těstoviny se špenátem v sýrové omáčce,
Sójové nudličky se zeleninou,
Bramborové dukátky,
Kokosový chlebík,
Opečenky z kolínek,
Zahradníkovy tousty,
Obyčejný hrnkový chleba,
Špagety s medovou omáčkou,
Marinovaný lilek,
Rýžové kari s brokolicí,
Aglio Olio e Peperoncino,
Bramborové placky se sýrem,
Čili špagety,
další recepty z kategorie Bezmasá jídla
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.