Květákové kari s hráškem

Hodnocení receptu

Ingredience

1 větší květák
2 hrsti hrášku
2 lžičky kari koření
1 lžička drceného kmínu
trochu oleje
250 ml smetany na vaření
sůl
mletý pepř

Postup

Květák rozebereme na malé růžičky a propláchneme.

Na pánvi nebo v kastrolu rozehřejeme olej, přidáme kari, promícháme a nasypeme květák. Důkladně promícháme, aby se všechny kousky obalily kořením.

Přidáme kmín, osolíme, opepříme, podlijeme malinko vodou a pod pokličkou dusíme do změknutí květáku.

Až je květák skoro měkký (asi za 8-10 minut), přisypeme hrášek, zalijeme smetanou a ještě chvíli povaříme.

Podle chuti dosolíme či dopepříme.

Na talíři doplníme cherry rajčátky. Podáváme s rýží nebo čerstvým pečivem.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-06 19:14:29 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři