Noky čtyř druhů sýrů
Ingredience
noky: 4 velké brambory
1 vejce
hladká mouka dle potřeby
sůl
omáčka: 80 g Brie
80 g Gorgonzoly
80 g ementálu
80 g parmazánu
mléko dle potřeby (asi 200 ml)
1 žloutek
Postup
Brambory uvaříme ve slupce, ještě za tepla oloupeme a nastrouháme na válu. Doprostřed vyklepneme vejce, osolíme a postupně přisypáváme prosátou mouku. Vytvoříme těsto, ne moc husté, jen tak, aby se nelepilo. Z těsta uděláme válečky
o průměru asi 3cm a nakrájíme na noky dlouhé 3-4cm, které uvaříme v osolené vodě. Jakmile vyplavou na povrch, jsou uvařené.
Sýry nakrájené na větší kousky necháme 15 minut odležet v mléce. Po uplynulé době je i s mlékem rozpustíme ve vodní lázni, nakonec přidáme žloutek, který zahustí směs. Uvařené gnocchi podáváme se sýrovou omáčkou.
Podobné recepty:
Dýňová kaše,
Zeleninové palačinky,
Brambory zapečené se sýrem a petrželkou,
Bramborák se zelím,
Sýrové špecle,
Voňavé bramboráčky,
Kapustový prejt,
Savojský quiche,
Chléb skoro jako Šumava,
Bramborové šišky s kysaným zelím,
Kynuté trojlístky,
Špagety s medovou omáčkou,
Bramborové pirohy s tvarohem,
Brambory se sýrovou omáčkou,
Špaldový celozrnný bochník,
Květák v pivním těstíčku,
Strouhanec s mákem,
Kari cuketa s tofu,
Rýžový pudink,
Knedlíkové omelety dědečka z Kunovic,
další recepty z kategorie Bezmasá jídla
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.