Linecké jahodové jazýčky
Ingredience
těsto: 350 g hladké mouky
150 g moučkového cukru
20 g vanilkového cukru
250 g másla
4 žloutky
dále: jahodová poleva (koupila jsem hotovou od Malátků, viz jiné odkazy)
čokoládová poleva
jahodová marmeláda
Postup
Z uvedených surovin vypracujeme hladké těsto a necháme zabalené v chladu odpočinout aspoň hodinu.
Těsto rozválíme natenko a vykrájíme libovolné tvary.
Upečeme na plechu vyloženém papírem na pečení (180°C, cca 5-6 minut, podle tloušťky a velikosti kousků).
Polovinu polijeme jahodovou polevou a čokoládovou polevou ozdobíme.
Slepujeme jednu ozdobenou a jednu neozdobenou část jahodovou marmeládou.
1 dávka - 90 ks
Podobné recepty:
Klouboučky s pralinkou,
Brambůrky,
Popelčiny oříšky,
Vanilkové placičky,
Medové trubičky,
Karamelové košíčky,
Pařížské tyčinky,
Indiánky,
Raffaello ze salka,
Perníkové koření,
Skořicové rohlíčky,
Čokoládové lanýže,
Hrudky s müsli,
Medové trubičky s likérovým krémem,
Oříškové hrudky,
Marokánky,
Čokoládové vánoční kostky,
Linecké vanilky,
Mrkvové minisušenky,
Zbytkové koule,
další recepty z kategorie Cukroví
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.