Prasečí uši
Ingredience
500 g lístkového těsta
100 g cukru krupice
mletá skořice
Postup
Těsto rozkrojíme na poloviny. Každou polovinu rozválíme na vále posypaném částí cukru na pruh široký 20 cm. Podle potřeby podsypáváme i posypáváme cukrem. Rozválený pruh poprášíme skořicí a delší strany přeložíme okrajem ke středu pásu. Opět posypeme cukrem a skořicí a složíme na poloviny. Totéž uděláme i s druhou polovinou těsta a dáme na 30 minut do ledničky.
Pak nakrájíme na 1 cm široké dílky a naskládáme řeznou stranou na studenou vodou vypláchnutý plech. Vložíme do trouby vyhřáté na 230°C. Po pěti minutách plech z trouby vyjmeme, každé "ouško" převrátíme (pracujeme rychle, aby byl plech z trouby co nejkratší dobu) a vrátíme do trouby na dalších 5-7 minut.
Z této dávky jsou dva plechy.
Podobné recepty:
Valentýnské pusinky ,
Plněné ořechy,
Španělské větry se zavařeninou,
Koňakové špičky ,
Dvoubarevné jazýčky,
Brambůrky,
Nutellové špičky,
Pampeliškový med ,
Maryšky,
Čajové cukroví,
Kynuté ořechové cukroví,
Vanilkové placičky,
Oříškové pěnové rohlíčky,
Bounty tyčinky,
Jemné linecké košíčky,
Nepečený piškotový salám,
Očka kakaová,
Banánové koule,
Čínské mandlové čtverečky,
Linecké od paní Kropáčkové,
další recepty z kategorie Cukroví
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.