Prasečí uši
Ingredience
500 g lístkového těsta
100 g cukru krupice
mletá skořice
Postup
Těsto rozkrojíme na poloviny. Každou polovinu rozválíme na vále posypaném částí cukru na pruh široký 20 cm. Podle potřeby podsypáváme i posypáváme cukrem. Rozválený pruh poprášíme skořicí a delší strany přeložíme okrajem ke středu pásu. Opět posypeme cukrem a skořicí a složíme na poloviny. Totéž uděláme i s druhou polovinou těsta a dáme na 30 minut do ledničky.
Pak nakrájíme na 1 cm široké dílky a naskládáme řeznou stranou na studenou vodou vypláchnutý plech. Vložíme do trouby vyhřáté na 230°C. Po pěti minutách plech z trouby vyjmeme, každé "ouško" převrátíme (pracujeme rychle, aby byl plech z trouby co nejkratší dobu) a vrátíme do trouby na dalších 5-7 minut.
Z této dávky jsou dva plechy.
Podobné recepty:
Kokosky,
Hrudky s müsli,
Perníčky Jarka,
Slepovaná ořechová kolečka,
Kapučínové vějířky,
Horalkové kuličky,
Kokosové kuličky,
Marokánky,
Linecké s marcipánem,
Křehulky,
Citronové cukroví,
Raffaello ze školy,
Mocca oválky,
Pampeliškový med ,
Vanilkové stromečky,
Indiánky,
Linecké jahodové jazýčky,
Křehké rohlíčky,
Horalkové kuličky,
Jetelíčky,
další recepty z kategorie Cukroví
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.