Perníkové koule

Hodnocení receptu

Ingredience

250 g másla
250 ml mléka
1 karamelový pudink
moučkový cukr dle chuti
500-600 g strouhaného perníku
rum

Postup

Z mléka a pudinkového prášku uvaříme pudink a necháme vychladit na pokojovou teplotu.

Máslo s cukrem (podle chuti, asi 3-4 lžíce) ušleháme do pěny. Po lžících zašleháváme pudink stejné teploty a 1-2 lžíce rumu.

Do krému vařečkou vmícháme strouhaný perník tak, aby vznikla hmota, ze které půjdou modelovat koule. Podle chuti možno přidat další rum.

V rukách vymodelujeme koule libovolné velikosti, obalujeme ve strouhaném perníku a klademe do papírových košíčků.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-19 09:50:51 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři