Ochucená ztužená šlehačka
Ingredience
zeesan (= ochucený ztužovač)
250 ml smetany ke šlehání
1 vanilkový cukr
poměry pro různé druhy ztužovače:
jogurt: 250 ml smetany
125 g zeesanu
250 g vody
čokoláda: 250 ml smetany
100 g zeesanu
100 ml vody
jahoda
banán
lískový ořech
tiramisu: 250 ml smetany
50 g zeesanu
62 g vody
Postup
Zeesan (prášek) navážíme do větší misky.
V menší misce ušleháme smetanu s vanilkovým cukrem do polotuha.
Zeesan zalijeme vodou a ruční metličkou rozšleháme. K tomuto základu přidáme polotuhou smetanu, promícháme a společně ušleháme dotuha.
Je-li výsledná hmota řídká, dáme na chvíli ztuhnout do ledničky. Pozor - hlídat, ať neztuhne moc.
Takto připravenou šlehačku používáme jako náplň do dortu, rolády či jiného moučníku.
Podobné recepty:
S ovocem a se šlehačkou,
Autíčkový bez mléčné bílkoviny,
Pytel peněz,
Karamelový krém smetanový,
Nepravé tiramisu,
Mramorovaný korpus,
Zdobení dortu přes šablonu,
Jubilant,
Kaštanová roláda,
Půlnoční dort,
Kakaová roláda s malinovým krémem,
Třepací dort hnědý,
Stomix,
Krtkův dort,
Čokoládový dort,
Staročeské lívance,
Vanilkový dort,
Tanec motýlů,
Čokoládový krém,
Mandlový nepečený dezert,
další recepty z kategorie Dezerty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.