Ochucená ztužená šlehačka

Hodnocení receptu

Ingredience

zeesan (= ochucený ztužovač)
250 ml smetany ke šlehání
1 vanilkový cukr
poměry pro různé druhy ztužovače:
jogurt: 250 ml smetany
125 g zeesanu
250 g vody
čokoláda: 250 ml smetany
100 g zeesanu
100 ml vody
jahoda
banán
lískový ořech
tiramisu: 250 ml smetany
50 g zeesanu
62 g vody

Postup

Zeesan (prášek) navážíme do větší misky.

V menší misce ušleháme smetanu s vanilkovým cukrem do polotuha.

Zeesan zalijeme vodou a ruční metličkou rozšleháme. K tomuto základu přidáme polotuhou smetanu, promícháme a společně ušleháme dotuha.

Je-li výsledná hmota řídká, dáme na chvíli ztuhnout do ledničky. Pozor - hlídat, ať neztuhne moc.

Takto připravenou šlehačku používáme jako náplň do dortu, rolády či jiného moučníku.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-13 20:41:16 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři