Sníh do kremrolí
Ingredience
5 bílků
špetka soli
300 g cukru krupice
pár kapek citronové šťávy
Postup
Do kovové nádoby (mísy, hrnce) dáme bílky se špetkou soli. Na plotnu postavíme velký hrnec s vodou a zapneme. Bílky šleháme ručním elektrickým šlehačem na nejnižším stupni. Až se vytvoří tuhý sníh, po částech přidáváme cukr a stále šleháme. Až je cukr zašlehaný, nádobu se sněhem vložíme do velkého hrnce s vařící vodou (2-3 cm nádoby se sněhem musí být ponořené ve vařící vodě) a bez přestání šleháme. Voda musí pořád vařit. Až se viditelně zmenší objem sněhu, bude to za 20-25 minut, vyndáme nádobu se sněhem ven z vodní lázně a ještě 5 minut šleháme aby sníh zchládnul. Asi minutu před koncem šlehání přidáme do sněhu citronovou šťávu (nebo citronku).
Sníh dáme do pytlíku se širokou špičkou a můžeme plnit kremrole.
Toto množství sněhu je na cca 30 klasických trubiček.
Podobné recepty:
Taštičky z lístkového těsta plněná brynzou,
Nepečený tříbarevný dort,
Vanilmixový krém,
Nepečený ovocný dort,
Dort s fernetem,
Řezy Tatran,
Košík s kopretinami,
Mandarinkové řezy se šlehačkou,
Pavouk,
Srdce k třicetinám,
Tatrankové pracny s kokosem,
Ořechový korpus s krupicí,
Šestihran s růžemi,
Slaná cuketová bábovka,
Banánový sen,
Kávový dort s čokoládou,
Zkušební vzorek,
Malá parádnice,
Kakaový korpus,
S ovocem a se šlehačkou,
další recepty z kategorie Dezerty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.