Korpus z celých vajec
Ingredience
4 vejce
120 ml oleje
120 ml vlažné vody
160 g cukru krupice
250 g polohrubé mouky
0,75 prášku do pečiva
Postup
Celá vejce ušleháme do světlé nadýchané pěny. Pak za stálého šlehání přiléváme tenkým pramínkem olej, potom vodu. Prošleháme, přisypeme cukr a zase důkladně vyšleháme. Nakonec po částech zašleháme mouku smíchanou s práškem do pečiva.
Těsto nalijeme do formy (průměr 23 cm) s vymazaným a vysypaným dnem a vložíme do trouby vyhřáté na 170°C. Pečeme pomalu 50-60 minut.
Částečně vychladlý korpus na bocích opatrně "odřízneme" od formy a vyklopíme.
Podobné recepty:
Meruňkovo-citronový dort,
Modrozelený s lentilkami,
Melounový dezert,
Jirkova slivovice,
Osvěžující stracciatela,
Pudinkový krém,
Vanilkový krém s gustinem,
Vanilmixový krém,
Dort za sběr 2,
Patrové srdce,
Dort s fernetem,
Dort s vláčkem,
Sníh do kremrolí,
Kakaový krém s nutellou,
Varna - potahovací a modelovací hmota,
Bob a Bobek,
Šlehačková šachovnice,
Žloutkový krém,
Kokosový krém s medem,
Šlehačkový s mandarinkami,
další recepty z kategorie Dezerty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.