Korpus z celých vajec

Hodnocení receptu

Ingredience

4 vejce
120 ml oleje
120 ml vlažné vody
160 g cukru krupice
250 g polohrubé mouky
0,75 prášku do pečiva

Postup

Celá vejce ušleháme do světlé nadýchané pěny. Pak za stálého šlehání přiléváme tenkým pramínkem olej, potom vodu. Prošleháme, přisypeme cukr a zase důkladně vyšleháme. Nakonec po částech zašleháme mouku smíchanou s práškem do pečiva.
Těsto nalijeme do formy (průměr 23 cm) s vymazaným a vysypaným dnem a vložíme do trouby vyhřáté na 170°C. Pečeme pomalu 50-60 minut.
Částečně vychladlý korpus na bocích opatrně "odřízneme" od formy a vyklopíme.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-13 20:46:29 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři