Korpus z celých vajec
Ingredience
4 vejce
120 ml oleje
120 ml vlažné vody
160 g cukru krupice
250 g polohrubé mouky
0,75 prášku do pečiva
Postup
Celá vejce ušleháme do světlé nadýchané pěny. Pak za stálého šlehání přiléváme tenkým pramínkem olej, potom vodu. Prošleháme, přisypeme cukr a zase důkladně vyšleháme. Nakonec po částech zašleháme mouku smíchanou s práškem do pečiva.
Těsto nalijeme do formy (průměr 23 cm) s vymazaným a vysypaným dnem a vložíme do trouby vyhřáté na 170°C. Pečeme pomalu 50-60 minut.
Částečně vychladlý korpus na bocích opatrně "odřízneme" od formy a vyklopíme.
Podobné recepty:
Pudink,
Pro fotbalistu,
Mramorovaný korpus,
Dortový korpus,
Šestihran s růžemi,
Žloutkové řezy,
Ořechový korpus s krupicí,
Jirkova slivovice,
Jablečná roláda,
Pudinkový krém,
Mašličkový,
Medovník - Iva,
Modrozelený s lentilkami,
Kynuté lívance,
Taštičky z lístkového těsta plněná brynzou,
Karamelová šlehačka (do dortu),
Smetanový dort,
Oříškový dort s perličkami,
Kardinálovy řezy,
Čokoládová poleva,
další recepty z kategorie Dezerty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.