Ořechový korpus s krupicí
Ingredience
6 vajec
210 g moučkového cukru
1,5 lžíce vlažné vody
1,5 lžičky citronové šťávy
75 g hladké mouky
75 g mletých ořechů
60 g hrubé krupice
špetka citronové kůry
Postup
Mouku smícháme s ořechy, krupicí a citronovou kůrou.
Z bílků a tří lžic cukru (odebereme z naváženého množství) ušleháme tuhý sníh. Žloutky se zbylým cukrem ušleháme do husté světlé pěny, do které zašleháme vlažnou vodu a pak citronovou šťávu. Do žloutkové pěny střídavě vmícháme sypké suroviny a sníh.
Těsto nalijeme do formy s vymazaným a vysypaným dnem a upečeme (180°C, cca 35-40 minut).
Po částečném vychladnutí opatrně odkrojíme okraj od formy a korpus vyklopíme.
Do čtvercové formy 25x25 cm jsem použila 1,5 dávky.
Podobné recepty:
MEDOVNÍK - Lucka,
Mandlový nepečený dezert,
S ovocem a se šlehačkou,
Svatební kopretiny - oranžový,
Plněná kopule,
Lehký osvěžující dortík,
Kávový s kopretinami,
Maturitní,
Karamelový krém,
Šestihran s růžemi,
Švédské palačinky,
Tři květiny pro dědečka,
Žabí princ,
Dort symfonie,
Kapučínová roláda,
Smetanový dort,
Punčová roláda,
Krém s nutellou,
Kakaová poleva,
Mandarinkové řezy se šlehačkou,
další recepty z kategorie Dezerty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.