Ořechový korpus s krupicí

Hodnocení receptu

Ingredience

6 vajec
210 g moučkového cukru
1,5 lžíce vlažné vody
1,5 lžičky citronové šťávy
75 g hladké mouky
75 g mletých ořechů
60 g hrubé krupice
špetka citronové kůry

Postup

Mouku smícháme s ořechy, krupicí a citronovou kůrou.
Z bílků a tří lžic cukru (odebereme z naváženého množství) ušleháme tuhý sníh. Žloutky se zbylým cukrem ušleháme do husté světlé pěny, do které zašleháme vlažnou vodu a pak citronovou šťávu. Do žloutkové pěny střídavě vmícháme sypké suroviny a sníh.
Těsto nalijeme do formy s vymazaným a vysypaným dnem a upečeme (180°C, cca 35-40 minut).
Po částečném vychladnutí opatrně odkrojíme okraj od formy a korpus vyklopíme.
Do čtvercové formy 25x25 cm jsem použila 1,5 dávky.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-13 20:50:37 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři