Ořechový korpus s krupicí
Ingredience
6 vajec
210 g moučkového cukru
1,5 lžíce vlažné vody
1,5 lžičky citronové šťávy
75 g hladké mouky
75 g mletých ořechů
60 g hrubé krupice
špetka citronové kůry
Postup
Mouku smícháme s ořechy, krupicí a citronovou kůrou.
Z bílků a tří lžic cukru (odebereme z naváženého množství) ušleháme tuhý sníh. Žloutky se zbylým cukrem ušleháme do husté světlé pěny, do které zašleháme vlažnou vodu a pak citronovou šťávu. Do žloutkové pěny střídavě vmícháme sypké suroviny a sníh.
Těsto nalijeme do formy s vymazaným a vysypaným dnem a upečeme (180°C, cca 35-40 minut).
Po částečném vychladnutí opatrně odkrojíme okraj od formy a korpus vyklopíme.
Do čtvercové formy 25x25 cm jsem použila 1,5 dávky.
Podobné recepty:
Karamelový krém s pudinkem,
Tvarohová roláda s hruškami,
Dvoubarevná roláda,
Šunkovo sýrová roláda s domácím pečivem,
Dort s lodí,
S jedlou fotografií,
Vanilkový krém s gustinem,
Pomerančový dort,
Prasátko pro štěstí,
Letní dortík s třešněmi,
Tučňák,
Kávové řezy,
Tvarohovo-šlehačkový dort,
Štafetky,
PF 2009,
Osvěžující stracciatela,
Tlačenková podkova,
Tři květiny pro dědečka,
Lehký osvěžující dortík,
Mandarinkové řezy se šlehačkou,
další recepty z kategorie Dezerty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.