Vaječný šlehaný krém
Ingredience
250 g másla
2 vejce
150 g krupicového cukru
1 lžička tresti (mandlová, vanilková, rumová) nebo lžíce rumu
Postup
Vejce s cukrem šleháme v horké vodní lázni do zhoustnutí (asi 25 - 30 minut). Po vychladnutí vešleháme změklé máslo, aroma (nebo rum) a vyšleháme dohladka.
Podobné recepty:
Šlehačková bomba s ovocem,
Řez tiramisu,
Dort panenka (ořechový),
Pařížská šlehačka 1,
Žloutkový krém,
Řezy Tatran,
Kakaový tunel,
Ovocný dort 1,
Jablečná roláda,
Dort s lodí,
Tvarohovo-šlehačkový dort,
Piškotový koláč s jahodami a šlehačkou,
Pudinkový krém,
Kávová zmrzlina,
Mramorovaný s mečem,
Pruhovaná roláda,
Rozkvetlá bábovka,
Ořechovo-karamelový s ornamenty,
Jahodová louka,
Traktor,
další recepty z kategorie Dezerty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.