Vaječný šlehaný krém
Ingredience
250 g másla
2 vejce
150 g krupicového cukru
1 lžička tresti (mandlová, vanilková, rumová) nebo lžíce rumu
Postup
Vejce s cukrem šleháme v horké vodní lázni do zhoustnutí (asi 25 - 30 minut). Po vychladnutí vešleháme změklé máslo, aroma (nebo rum) a vyšleháme dohladka.
Podobné recepty:
Francouzské vánoční poleno,
Mandarinkový řez,
Jablkový pudinkový dort,
Karamelová šlehačka (do dortu),
Karamelová šlehačka (do dortu),
Jahodové tiramisu,
Jablkový pudinkový dort,
Kardinálovy řezy,
Tiramisu řez,
Šlehačková šachovnice,
Střecha z Be-be sušenek,
Jahodová zmrzlina s tvarohem,
Broskvový amaroun,
Pudink,
Varna - potahovací a modelovací hmota,
Čokoládový s banány,
Svatební kopretiny - oranžový,
Sníh do kremrolí,
Karamelová roláda,
Roládový dort,
další recepty z kategorie Dezerty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.