Modelovací a potahovací hmota
Ingredience
200 g sušeného polotučného mléka
200 g moučkového cukru
3 lžíce oleje
3 lžíce vody
1 lžička mandlové tresti
3 lžíce pšeničného sirupu
Postup
Do misky prosijeme mléko a cukr. Přidáme ostatní, vařečkou promícháme. Pak vyklopíme na vál a rukama důkladně vypracujeme vláčnou tvárnou hmotu. Můžeme podle potřeby podsypávat prosátým cukrem. Když se hmota hodně lepí na ruce (hlavně zezačátku), pomáhá každou chvíli si je umýt a utřít do sucha. Chceme-li hmotu změkčit, ruce si namočíme, zahustit můžeme mlékem nebo cukrem. Podle potřeby obarvíme potravinářskou barvou.
Hodí se na modelování i na potahování dortu.
Pozor, nenechte se zmást fotkou, hmota není bílá, jak to podle ní vypadá. Je mírně nažloutlá od sušeného mléka.
Podobné recepty:
MEDOVNÍK - Lucka,
Lotoskvítky,
Oplatkové řezy,
Jogurtový amaroun,
Vanilkový tvarohový krém,
Štafetky,
Pudinkový krém jinak,
Mátová zmrzlina,
Lososový dortík,
Želvička,
Jablíčkový dort,
Medvídek s dortíkem,
Nepečený tříbarevný dort,
Krajkový s mašličkami,
Svatební kopretiny - zelený,
Banánový s mašlí,
Zavináč,
Piškotový koláč s jahodami a šlehačkou,
Mouřenín,
Ananasové nebe,
další recepty z kategorie Dezerty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.