Modelovací a potahovací hmota

Hodnocení receptu

Ingredience

200 g sušeného polotučného mléka
200 g moučkového cukru
3 lžíce oleje
3 lžíce vody
1 lžička mandlové tresti
3 lžíce pšeničného sirupu

Postup

Do misky prosijeme mléko a cukr. Přidáme ostatní, vařečkou promícháme. Pak vyklopíme na vál a rukama důkladně vypracujeme vláčnou tvárnou hmotu. Můžeme podle potřeby podsypávat prosátým cukrem. Když se hmota hodně lepí na ruce (hlavně zezačátku), pomáhá každou chvíli si je umýt a utřít do sucha. Chceme-li hmotu změkčit, ruce si namočíme, zahustit můžeme mlékem nebo cukrem. Podle potřeby obarvíme potravinářskou barvou.
Hodí se na modelování i na potahování dortu.
Pozor, nenechte se zmást fotkou, hmota není bílá, jak to podle ní vypadá. Je mírně nažloutlá od sušeného mléka.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-13 21:08:34 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři