Modelovací a potahovací hmota
Ingredience
200 g sušeného polotučného mléka
200 g moučkového cukru
3 lžíce oleje
3 lžíce vody
1 lžička mandlové tresti
3 lžíce pšeničného sirupu
Postup
Do misky prosijeme mléko a cukr. Přidáme ostatní, vařečkou promícháme. Pak vyklopíme na vál a rukama důkladně vypracujeme vláčnou tvárnou hmotu. Můžeme podle potřeby podsypávat prosátým cukrem. Když se hmota hodně lepí na ruce (hlavně zezačátku), pomáhá každou chvíli si je umýt a utřít do sucha. Chceme-li hmotu změkčit, ruce si namočíme, zahustit můžeme mlékem nebo cukrem. Podle potřeby obarvíme potravinářskou barvou.
Hodí se na modelování i na potahování dortu.
Pozor, nenechte se zmást fotkou, hmota není bílá, jak to podle ní vypadá. Je mírně nažloutlá od sušeného mléka.
Podobné recepty:
Tvarohový dort na roládě,
Krajkový s mašličkami,
Svatební kopretiny - zelený,
Dvoubarevná roláda,
Pikantní ořechová roláda,
S koníkem,
Korpus z celých vajec,
Kakaový tunel,
Crazy roláda,
Jogurtový amaroun,
Srdce pro babičku,
Tvarohový dort,
Žloutkové řezy,
Borůvkovo-jogurtové osvěžení,
Jahodová louka,
Šlehačková vejce,
Ořechový dort,
Bílková roláda,
Mandlový klobouk,
Dort s kuželkami,
další recepty z kategorie Dezerty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.