Modelovací a potahovací hmota
Ingredience
200 g sušeného polotučného mléka
200 g moučkového cukru
3 lžíce oleje
3 lžíce vody
1 lžička mandlové tresti
3 lžíce pšeničného sirupu
Postup
Do misky prosijeme mléko a cukr. Přidáme ostatní, vařečkou promícháme. Pak vyklopíme na vál a rukama důkladně vypracujeme vláčnou tvárnou hmotu. Můžeme podle potřeby podsypávat prosátým cukrem. Když se hmota hodně lepí na ruce (hlavně zezačátku), pomáhá každou chvíli si je umýt a utřít do sucha. Chceme-li hmotu změkčit, ruce si namočíme, zahustit můžeme mlékem nebo cukrem. Podle potřeby obarvíme potravinářskou barvou.
Hodí se na modelování i na potahování dortu.
Pozor, nenechte se zmást fotkou, hmota není bílá, jak to podle ní vypadá. Je mírně nažloutlá od sušeného mléka.
Podobné recepty:
Dort panenka (ořechový),
Akvárium,
Medovník,
S ovocem a se šlehačkou,
Zahrádka,
Mandarinkové řezy se šlehačkou,
Jahodové tiramisu,
Třepací dort hnědý,
Vanilkový krém s gustinem,
Scrabble,
Ovocný krém,
Mátová zmrzlina,
Nepečený ovocný dort,
Vláček náklaďáček,
Borůvkovo-jogurtové osvěžení,
Marcipán ze salka,
Meruňkovo-citronový dort,
Mouřenín,
Banánové letadélko,
Dort za sběr 2,
další recepty z kategorie Dezerty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.