Varna - potahovací a modelovací hmota
Ingredience
150 ml vody
70 g másla
150 g hladké mouky
500 g moučkového cukru
aroma (např. mandlové)
Postup
Do hrnce dáme vodu a máslo. Přivedeme k varu a naráz vsypeme mouku. Vařečkou promícháme a pořád mícháme, dokud nevznikne hrouda která se nelepí na stěny hrnce (stejně jako při přípravě odpalovaného těsta). Necháme vychladnout.
Cukr prosijeme a na vále ho postupně zapracujeme do vychladlého těsta společně se lžičkou aroma. V případě potřeby je možné cukru přidat, ale pozor, do druhého dne hmota citelně zhoustne. Hotovou propracovanou hmotu zabalíme a necháme při pokojové teplotě uležet do dalšího dne.
Hmotu můžeme libovolně barvit, ale pozor, je třeba ji obarvit na světlejší odstín než požadujeme, do druhého dne se barva stane sytější a výraznější.
Toto množství stačí na potažení menšího jednoduchého dortu (kulatý o průměru 25-30 cm).
Podobné recepty:
Jahodová zmrzlina s tvarohem,
Nepečený ovocný dort,
Nugátový dort,
Ořechovo-karamelový s ornamenty,
Ořechová nádivka do dortu,
Maršmelounová hmota,
Kávový dort s čokoládou,
Kremeše,
Jogurtový amaroun,
Čokobanánový dort,
Banánová šlehačka,
Vanilkový dort,
Tatrankové pracny s kokosem,
Tvarohový dort na roládě,
Ořechový korpus s krupicí,
Aspikový dort,
Smrt čokoládou,
Zkušební vzorek,
Kávové řezy,
Šlehačková bomba s ovocem,
další recepty z kategorie Dezerty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.