Varna - potahovací a modelovací hmota
Ingredience
150 ml vody
70 g másla
150 g hladké mouky
500 g moučkového cukru
aroma (např. mandlové)
Postup
Do hrnce dáme vodu a máslo. Přivedeme k varu a naráz vsypeme mouku. Vařečkou promícháme a pořád mícháme, dokud nevznikne hrouda která se nelepí na stěny hrnce (stejně jako při přípravě odpalovaného těsta). Necháme vychladnout.
Cukr prosijeme a na vále ho postupně zapracujeme do vychladlého těsta společně se lžičkou aroma. V případě potřeby je možné cukru přidat, ale pozor, do druhého dne hmota citelně zhoustne. Hotovou propracovanou hmotu zabalíme a necháme při pokojové teplotě uležet do dalšího dne.
Hmotu můžeme libovolně barvit, ale pozor, je třeba ji obarvit na světlejší odstín než požadujeme, do druhého dne se barva stane sytější a výraznější.
Toto množství stačí na potažení menšího jednoduchého dortu (kulatý o průměru 25-30 cm).
Podobné recepty:
Míč,
Šestihran s růžemi,
Ovocný dort 2,
Řezy Tatran,
Taštičky z lístkového těsta plněná brynzou,
Dort za sběr 2,
Škopíček plný rybiček,
Modrozelený s lentilkami,
Střecha z Be-be sušenek,
Bábovka jako tiramisu,
Banánový sen,
Košík s kopretinami,
Oříškový dort s perličkami,
Ovocný dort 1,
Tvarohové amolety,
Ovocný krém,
Šlehačkovo-pudinkový dezert,
Tři květiny pro dědečka,
Dort s fernetem,
Dort s koníkem,
další recepty z kategorie Dezerty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.