Jahodová louka

Hodnocení receptu

Ingredience

korpus: 250 g másla
250 g hořké čokolády
2 lžíce instantní kávy
100 ml vody
300 g hladké mouky
60 g kakaového prášku
0,5 lžičky jedlé sody
550 g cukru krupice
4 vejce
2 lžíce oleje
100 ml podmáslí
krém: 2 čokoládové pudinky
750 ml mléka
80 g krystalového cukru
400 g másla
8 lžic moučkového cukru
dále: marcipánové kopretiny a lístky
jahody

Postup

Máslo, čokoládu, kávu a vodu mícháme v kastrolu na mírném ohni, aby se vše rozpustilo. Mouku kakao a sodu prosijeme do mísy, vmícháme cukr a do důlku rozklepneme vejce, přidáme podmáslí a olej. Vše promícháme. Naposled vlijeme čokoládovou směs. Promícháme a těsto nalijeme do formy vytřené máslem a vysypané moukou. Forma musí být větší (průměr aspoň 28 cm nebo menší a vyšší). Můžeme si vypomoct tak, že boky formy vyložíme pruhem papíru na pečení, aby kousek z formy vyčníval. Pečeme cca hodinu a 45 minut při 160°C (záleží na troubě, i déle). Kontrolujeme špejlí. Na krém smícháme část mléka s pudinkovým práškem. Zbytek mléka přivedeme k varu, do horkého přidáme cukr a rozmíchaný pudink. Za stálého míchání uvaříme hustou hmotu. Za občasného míchání necháme vychladnout. Máslo s moučkovým cukrem ušleháme do pěny a po lžících pomalu vešleháme vychladlý pudink. Vychladlý korpus jednou nebo dvakrát vodorovně prokrojíme a naplníme krémem. Potřeme i celý dort zvenku a dáme vychladit. Pak zbytkem krému dozdobíme boky, vytvoříme ozdobný lem po obvodu horní plochy a vyplníme ji rozpůlenými jahodami. Ozdobíme kopretinami.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-13 21:30:27 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři