Šlehačkovo-čokoládový
Ingredience
korpus: 6 vajec
150 g cukru krupice
1 vanilkový cukr
250 g mletých ořechů
1 lžíce hladké mouky
1 lžička prášku do pečiva
půl lžičky mleté skořice
náplň: 750 ml smetany ke šlehání
3 sáčky Smetafixu (ztužovač šlehačky)
1 lžíce moučkového cukru
1 vanilkový cukr
100 g hořké čokolády
na ozdobu: lískové oříšky
kakao
Postup
Celá vejce s oběma cukry ušleháme do husté světlé pěny. V mouce rozmícháme prášek do pečiva a skořici, vmícháme do ořechů a zlehka všechno zamícháme do vaječné pěny. Nalijeme do vymazané a vysypané formy (průměr 24 cm). Při 180°C pečeme cca 30 minut (zkoušíme špejlí). Smetanu s oběma cukry a ztužovači vyšleháme dotuha. Asi polovinu ušlehané smetany odebereme a vmícháme do ní nastrouhanou čokoládu. Studený korpus vodorovně rozpůlíme. Na dolní polovinu rozetřeme šlehačku s čokoládou, asi tři lžíce si necháme. Přiklopíme horní polovinu korpusu, zlehka přimáčkneme a boky dortu potřeme zbytkem čokoládové šlehačky. Na horní stranu dortu rozetřeme bílou šlehačku, opět si trochu necháme bokem. Poprášíme kakaovým práškem, z odložené šlehačky naděláme kopečky a dozdobíme lískovými oříšky, případně čokoládovými ozdobami.
Podobné recepty:
Višňová roláda,
Meďáky,
Tvarohovo-špenátový koláč se šunkou,
Šlehačkový dort,
Dášin marcipán,
Střecha z Be-be sušenek,
Vlajka,
Tatrankové pracny s kokosem,
Punčová roláda,
Vojtíšek,
Ořechovo-karamelový s ornamenty,
Ořechová nádivka do dortu,
Medovník - Iva,
Nebeská roláda,
Piškotová roláda,
Čokoládové řezy,
Alenčin tvarohový dortík,
Tři květiny pro dědečka,
Harlekýn,
Pro pana doktora,
další recepty z kategorie Dezerty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.