Šlehačkovo-čokoládový
Ingredience
korpus: 6 vajec
150 g cukru krupice
1 vanilkový cukr
250 g mletých ořechů
1 lžíce hladké mouky
1 lžička prášku do pečiva
půl lžičky mleté skořice
náplň: 750 ml smetany ke šlehání
3 sáčky Smetafixu (ztužovač šlehačky)
1 lžíce moučkového cukru
1 vanilkový cukr
100 g hořké čokolády
na ozdobu: lískové oříšky
kakao
Postup
Celá vejce s oběma cukry ušleháme do husté světlé pěny. V mouce rozmícháme prášek do pečiva a skořici, vmícháme do ořechů a zlehka všechno zamícháme do vaječné pěny. Nalijeme do vymazané a vysypané formy (průměr 24 cm). Při 180°C pečeme cca 30 minut (zkoušíme špejlí). Smetanu s oběma cukry a ztužovači vyšleháme dotuha. Asi polovinu ušlehané smetany odebereme a vmícháme do ní nastrouhanou čokoládu. Studený korpus vodorovně rozpůlíme. Na dolní polovinu rozetřeme šlehačku s čokoládou, asi tři lžíce si necháme. Přiklopíme horní polovinu korpusu, zlehka přimáčkneme a boky dortu potřeme zbytkem čokoládové šlehačky. Na horní stranu dortu rozetřeme bílou šlehačku, opět si trochu necháme bokem. Poprášíme kakaovým práškem, z odložené šlehačky naděláme kopečky a dozdobíme lískovými oříšky, případně čokoládovými ozdobami.
Podobné recepty:
Roládový dort,
Pečený jahodový tvaroh,
Střecha z Be-be sušenek,
Taštičky z lístkového těsta plněná brynzou,
Bramborový dort s čokoládou,
Sýrový koláč se šunkou,
Dortíčky,
Jahodové pudinkové řezy,
Harlekýn,
Beruška,
Pomerančový dort,
Dort s vaječným koňakem,
Nepečený dort,
Broskvový amaroun,
Šlehačkový dort,
Krtkův dort,
Pudinkové be-be řezy,
Vanilkový tvarohový krém,
Třepací dort,
PF 2009,
další recepty z kategorie Dezerty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.