Šlehačkovo-čokoládový

Hodnocení receptu

Ingredience

korpus: 6 vajec
150 g cukru krupice
1 vanilkový cukr
250 g mletých ořechů
1 lžíce hladké mouky
1 lžička prášku do pečiva
půl lžičky mleté skořice
náplň: 750 ml smetany ke šlehání
3 sáčky Smetafixu (ztužovač šlehačky)
1 lžíce moučkového cukru
1 vanilkový cukr
100 g hořké čokolády
na ozdobu: lískové oříšky
kakao

Postup

Celá vejce s oběma cukry ušleháme do husté světlé pěny. V mouce rozmícháme prášek do pečiva a skořici, vmícháme do ořechů a zlehka všechno zamícháme do vaječné pěny. Nalijeme do vymazané a vysypané formy (průměr 24 cm). Při 180°C pečeme cca 30 minut (zkoušíme špejlí). Smetanu s oběma cukry a ztužovači vyšleháme dotuha. Asi polovinu ušlehané smetany odebereme a vmícháme do ní nastrouhanou čokoládu. Studený korpus vodorovně rozpůlíme. Na dolní polovinu rozetřeme šlehačku s čokoládou, asi tři lžíce si necháme. Přiklopíme horní polovinu korpusu, zlehka přimáčkneme a boky dortu potřeme zbytkem čokoládové šlehačky. Na horní stranu dortu rozetřeme bílou šlehačku, opět si trochu necháme bokem. Poprášíme kakaovým práškem, z odložené šlehačky naděláme kopečky a dozdobíme lískovými oříšky, případně čokoládovými ozdobami.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-13 21:44:46 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři