Třepací dort hnědý

Hodnocení receptu

Ingredience

těsto: 2 vejce
70 g hladké mouky
10 g kakaového prášku
80 g cukru krupice
2 lžíce oleje
náplň: 2 plechovky mandarinkového kompotu
500 ml smetany ke šlehání
2 pudinky bez vaření Creme Olé čokoládové
1 želatinový ztužovač
na ozdobení: 250 ml smetany ke šlehání Rama Cremefine
2 lžíce kakaového prášku
1 vanilkový cukr
50 g nastrouhané hořké čokolády

Postup

Upečeme nízký dortový korpus a necháme vychladnout.

Do uzavíratelné nádoby s těsnícím víkem nalijeme oba kompoty i se šťávou, smetanu a nasypeme oba pudinky. Uzavřeme a prudce nádobou třepeme, dokud nevznikne krém (trvá to asi půl minuty).

Do tohoto krému vmícháme želatinový ztužovač (postupujeme podle návodu na sáčku).

Kolem korpusu dáme dortový prstenec, vložíme všechen krém a lžící ho urovnáme. V ledničce necháme ztuhnout asi 2 hodiny.

Smetanu s vanilkovým cukrem a kakaem ušleháme dohusta.

Odstraníme z dortu prstenec a boční stěnu potřeme kakaovou šlehačkou.

Povrch dortu posypeme strouhanou čokoládou a ozdobíme zbytkem šlehačky, případně dalšími ozdobami podle možností.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-13 22:12:40 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři