Akvárium

Hodnocení receptu

Ingredience

tmavý korpus: 6 vajec
240 g cukru krupice
6 lžic oleje
220 g hladké mouky
20 g kakaového prášku
světlý korpus: 4 vejce
160 g cukru krupice
4 lžíce oleje
160 g hladké mouky
náplň: 500 ml smetany ke šlehání
100 g oříškového zeesanu
125 ml vody
2 sáčky vanilkového cukru
krém: 120 g másla
50 g vanilmixu
150 ml vody
3 lžíce nutelly
dále: amaretto
višňový gel nebo džem
potahovací a modelovací hmota (white icing)

Postup

Korpusy upečeme na plechu 39x26 cm. Necháme vychladnout.

Připravíme šlehačkovou náplň.

Tmavý korpus vodorovně rozpůlíme.

Spodní polovinu prokapeme amarettem, potřeme višňovým gelem, natřeme polovinu náplně a přiložíme světlý korpus.

Znovu pokropíme amarettem, potřeme gelem, druhou polovinou náplně a přiložíme druhou půlku tmavého korpusu. Lehce stlačíme a dáme vychladit.

Vanilmix rozšleháme krátce s vodou a necháme 10 minut stát. Zatím našleháme máslo s nutellou a pak po lžících vešleháme ztuhlý vanilmix.

Krémem potřeme celý dort a dáme znovu ztuhnout do ledničky.

Vychlazený dort potáhneme a libovolně nazdobíme ozdůbkami z modelovací hmoty.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-14 09:24:23 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři