Akvárium
Ingredience
tmavý korpus: 6 vajec
240 g cukru krupice
6 lžic oleje
220 g hladké mouky
20 g kakaového prášku
světlý korpus: 4 vejce
160 g cukru krupice
4 lžíce oleje
160 g hladké mouky
náplň: 500 ml smetany ke šlehání
100 g oříškového zeesanu
125 ml vody
2 sáčky vanilkového cukru
krém: 120 g másla
50 g vanilmixu
150 ml vody
3 lžíce nutelly
dále: amaretto
višňový gel nebo džem
potahovací a modelovací hmota (white icing)
Postup
Korpusy upečeme na plechu 39x26 cm. Necháme vychladnout.
Připravíme šlehačkovou náplň.
Tmavý korpus vodorovně rozpůlíme.
Spodní polovinu prokapeme amarettem, potřeme višňovým gelem, natřeme polovinu náplně a přiložíme světlý korpus.
Znovu pokropíme amarettem, potřeme gelem, druhou polovinou náplně a přiložíme druhou půlku tmavého korpusu. Lehce stlačíme a dáme vychladit.
Vanilmix rozšleháme krátce s vodou a necháme 10 minut stát. Zatím našleháme máslo s nutellou a pak po lžících vešleháme ztuhlý vanilmix.
Krémem potřeme celý dort a dáme znovu ztuhnout do ledničky.
Vychlazený dort potáhneme a libovolně nazdobíme ozdůbkami z modelovací hmoty.
Podobné recepty:
Čoko-ovocný dort,
Druhý zeesanový pokus,
Pomerančový dort,
Třepací dort hnědý,
Želvička,
Dort s autíčky,
Tvarohové amolety,
Kakaová roláda s malinovým krémem,
Drak,
Jogurtový dort,
Kávová zmrzlina,
Slané srdce,
Srdce k třicetinám,
Semifreda bez formy,
Pařížské palačinky,
Patrové srdce,
Jubilant,
Dort Jadran,
Slaný s muchomůrkou,
Šlehačkovo-pudinkový dezert,
další recepty z kategorie Dezerty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.