Banánový s mašlí

Hodnocení receptu

Ingredience

velký korpus
8 vajec
320 g cukru krupice
8 lžic oleje
300 g hladké mouky
20 g kakaového prášku
malý korpus: 4 vejce
160 g cukru krupice
4 lžíce oleje
150 g hladké mouky
10 g kakaového prášku
náplň: 5-7 banánů (podle velikosti)
1 l smetany ke šlehání
4 tyčinky ledové kaštany (á 50 g)
1,5 sáčku želatinového ztužovače
na potření: 200 g másla
2 vrchovaté lžíce nutelly
na dokončení: falešný marcipán ze 400 g sušeného mléka
rum

Postup

Podle receptu na dortový korpus upečeme jeden velký (čtverec 25 x 25 cm) a jeden malý (15 x 15 cm) korpus. Necháme je vychladnout. Den předem nalámeme ledové kaštany do 500 ml smetany a za stálého míchání přivedeme k varu. Povaříme cca 1 minutu, odstavíme z plotny a mícháme do úplného rozpuštění čokolády. Po zchladnutí uložíme do ledničky. Druhý den přilijeme zbývajících 500 ml smetany a ručním elektrickým šlehačem ušleháme dohusta. Ztužovač rozšleháme podle návodu ve vodě (150 ml), spojíme s čokoládovou šlehačkou a ještě chvíli krátce prošleháme. Vychladlé korpusy vodorovně rozkrojíme, každý na tři díly. Plát piškotu pokapeme rumem (není nutné), potřeme velmi tenkou vrstvou čokoládové šlehačky a poklademe kolečky banánu. Přikryjeme je vrstvou šlehačky, přiklopíme dalším plátem piškotu a postup zopakujeme. Horní díl nepotíráme. Totéž provedeme s druhým korpusem a oba dáme ztuhnout do ledničky. Změklé máslo s nutellou ušleháme na hladký jemný krém a potřeme jím oba vychlazené korpusy ze stran i shora. Boky tak, abychom vyrovnali nerovnosti a zakryli šlehačku, povrch stačí velmi tence. Opět dáme ztuhnout do ledničky. Po důkladném vychlazení a ztuhnutí krému potáhneme oba korpusy marcipánem, posadíme na sebe a libovolně dozdobíme.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-14 09:29:27 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři