Dort s fernetem
Ingredience
korpus: 9 vajec
360 g moučkového cukru
9 lžic oleje
20 g kakaového prášku
340 g hladké mouky
krém: 500 g másla
300 g moučkového cukru
2 sáčky vanilkového pudinkového prášku
600 ml mléka
3 lžíce rumu
dále: meruňková marmeláda
rum (cca 200 ml)
potahovací a modelovací hmota (white icing)
láhev fernetu
Postup
Korpus upečeme ve čtveraté formě 25x25 cm.
Z mléka a pudinkových prášků uvaříme hustý pudink, necháme vychladnout.
Změklé máslo s cukrem ušleháme, po lžících vešleháme pudink a nakonec rum.
Vychladlý korpus dvakrát prokrojíme (lépe se krájí až druhý den po upečení).
Prokapame rumem, promažeme marmeládou a krémem. Dáme na několik hodin ztuhnout do ledničky. Trochu krému si necháme na pomazání.
V povrchu ztuhlého korpusu vykrojíme ostrým nožem prohlubeň pro láhev. Pak celý povrch dortu potřeme zbytkem krému a znovu dáme vychladit.
Vychlazený dort potáhneme, do důlku vložíme láhev a dort libovolně dozdobíme.
V truhličce je schovaný dárek pro oslavence.
Podobné recepty:
Karamelový krém,
Kniha - skládaný dort,
Modelovací a potahovací hmota,
Piškotový dort,
Ovocný dort,
Ježek,
Ořechový dort s pařížským krémem,
Svěží ananasový dezert,
Nepečený tříbarevný dort,
Nugátový dort,
Tvarohové suflé,
Šlehačková šachovnice,
Kokosová roláda s medem,
Modrozelený s lentilkami,
Višňový dort s pálenkou,
Žloutkový krém,
Roláda stáčená za studena,
Medovník - Iva,
Maršmelounová hmota,
Kynuté lívance,
další recepty z kategorie Dezerty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.