Dort s fernetem
Ingredience
korpus: 9 vajec
360 g moučkového cukru
9 lžic oleje
20 g kakaového prášku
340 g hladké mouky
krém: 500 g másla
300 g moučkového cukru
2 sáčky vanilkového pudinkového prášku
600 ml mléka
3 lžíce rumu
dále: meruňková marmeláda
rum (cca 200 ml)
potahovací a modelovací hmota (white icing)
láhev fernetu
Postup
Korpus upečeme ve čtveraté formě 25x25 cm.
Z mléka a pudinkových prášků uvaříme hustý pudink, necháme vychladnout.
Změklé máslo s cukrem ušleháme, po lžících vešleháme pudink a nakonec rum.
Vychladlý korpus dvakrát prokrojíme (lépe se krájí až druhý den po upečení).
Prokapame rumem, promažeme marmeládou a krémem. Dáme na několik hodin ztuhnout do ledničky. Trochu krému si necháme na pomazání.
V povrchu ztuhlého korpusu vykrojíme ostrým nožem prohlubeň pro láhev. Pak celý povrch dortu potřeme zbytkem krému a znovu dáme vychladit.
Vychlazený dort potáhneme, do důlku vložíme láhev a dort libovolně dozdobíme.
V truhličce je schovaný dárek pro oslavence.
Podobné recepty:
Malá parádnice,
Větrníky se slanou náplní,
Drak,
Kapučínový krém,
Jahodová zmrzlina s tvarohem,
Míč,
Mouřenín,
Svěží ananasový dezert,
Písecký dort,
Kakaová roláda s malinovým krémem,
Crazy roláda,
Pařížské palačinky,
Marcipán ze salka,
Otakárek meruňkový,
S koníkem,
Traktor,
Piškotová roláda,
Švédské palačinky,
Pudinkové kostky s tvarohem - bez mouky!,
Čoko-ovocný dort,
další recepty z kategorie Dezerty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.