Dort s fernetem

Hodnocení receptu

Ingredience

korpus: 9 vajec
360 g moučkového cukru
9 lžic oleje
20 g kakaového prášku
340 g hladké mouky
krém: 500 g másla
300 g moučkového cukru
2 sáčky vanilkového pudinkového prášku
600 ml mléka
3 lžíce rumu
dále: meruňková marmeláda
rum (cca 200 ml)
potahovací a modelovací hmota (white icing)
láhev fernetu

Postup

Korpus upečeme ve čtveraté formě 25x25 cm.

Z mléka a pudinkových prášků uvaříme hustý pudink, necháme vychladnout.

Změklé máslo s cukrem ušleháme, po lžících vešleháme pudink a nakonec rum.

Vychladlý korpus dvakrát prokrojíme (lépe se krájí až druhý den po upečení).

Prokapame rumem, promažeme marmeládou a krémem. Dáme na několik hodin ztuhnout do ledničky. Trochu krému si necháme na pomazání.

V povrchu ztuhlého korpusu vykrojíme ostrým nožem prohlubeň pro láhev. Pak celý povrch dortu potřeme zbytkem krému a znovu dáme vychladit.

Vychlazený dort potáhneme, do důlku vložíme láhev a dort libovolně dozdobíme.

V truhličce je schovaný dárek pro oslavence.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-14 09:38:36 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři