Dort s fernetem
Ingredience
korpus: 9 vajec
360 g moučkového cukru
9 lžic oleje
20 g kakaového prášku
340 g hladké mouky
krém: 500 g másla
300 g moučkového cukru
2 sáčky vanilkového pudinkového prášku
600 ml mléka
3 lžíce rumu
dále: meruňková marmeláda
rum (cca 200 ml)
potahovací a modelovací hmota (white icing)
láhev fernetu
Postup
Korpus upečeme ve čtveraté formě 25x25 cm.
Z mléka a pudinkových prášků uvaříme hustý pudink, necháme vychladnout.
Změklé máslo s cukrem ušleháme, po lžících vešleháme pudink a nakonec rum.
Vychladlý korpus dvakrát prokrojíme (lépe se krájí až druhý den po upečení).
Prokapame rumem, promažeme marmeládou a krémem. Dáme na několik hodin ztuhnout do ledničky. Trochu krému si necháme na pomazání.
V povrchu ztuhlého korpusu vykrojíme ostrým nožem prohlubeň pro láhev. Pak celý povrch dortu potřeme zbytkem krému a znovu dáme vychladit.
Vychlazený dort potáhneme, do důlku vložíme láhev a dort libovolně dozdobíme.
V truhličce je schovaný dárek pro oslavence.
Podobné recepty:
Dortíčky,
Vanilkovo-višňová roláda,
Třepací dort hnědý,
Jubilant,
Tři květiny pro dědečka,
Višňový s čokoládou pro 9.B,
Pruhovaná roláda,
Vlajka,
Dort mašinka,
Borůvkovo-jogurtové osvěžení,
Tvarohovo-šlehačkový dort,
Ořechový korpus s krupicí,
Dort 100,
Kynuté lívance,
Jirkova slivovice,
Ořechovo-karamelový s ornamenty,
Varna - potahovací a modelovací hmota,
Nepečený ovocný dort,
Lososový dortík,
Dort s fernetem,
další recepty z kategorie Dezerty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.