Dort s lodí

Hodnocení receptu

Ingredience

na 1 světlý korpus: 6 vajec
240 g cukru krupice
6 lžic oleje
240 g hladké mouky
hnědý korpus: 6 vajec
240 g cukru krupice
6 lžic oleje
220 g hladké mouky
20 g kakaového prášku
čokoládová náplň: 500 ml smetany ke šlehání
2 sáčky vanilkového cukru
150 g čokoládového zeesanu
110 ml vody
banánová náplň: 500 ml smetany ke šlehání
2 sáčky vanilkového cukru
120 g banánového zeesanu
125 ml vody
50 g hořké čokolády
50 g bílé čokolády
krém: 125 g másla
2 lžíce moučkového cukru
50 g vanilmixu
150 g vody
dále: 1 velká sklenice višňového kompotu
200 ml rumu
potahovací hmota (zde K2 a white icing)

Postup

Podle receptu na dortový korpus připravíme těsto a upečeme dva světlé a jeden hnědý plát na velkém plechu vyloženém papírem na pečení. Necháme vychladnout.

Šlehačkové náplně: smetanu ušleháme do polotuha s vanilkovým cukrem. Zeesan s vodou rozšleháme a po částech k němu přidáme smetanu. Společně vyšleháme dotuha. Do banánové náplně vmícháme nahrubo nastrouhanou bílou a hořkou čokoládu.

Krém: vanilmix s vodou rozšleháme a necháme asi 10 minut stát (ztuhne). Zatím našleháme máslo s cukrem (podle chuti) do pěny. Po lžících přišleháváme ztuhlý vanilmix.

Hnědý piškotový plát pokropíme rumem a rozetřeme na něj banánovou náplň. Přikryjeme světlým piškotem, pokropíme rumem a šťávou z kompotu, a rozetřeme menší polovinu čokoládové náplně. Na ni naskládáme vypeckované rozpůlené višně a zatřeme druhou polovinou náplně. Přikryjeme posledním piškotovým plátem, lehce přitlačíme a dáme ztuhnout do ledničky.

Ztuhlý dort pomažeme celý máslovým krémem a opět dáme do ledničky aby krém pořádně ztuhnul.

Vychlazený ztuhlý dort potáhneme potahovkou a libovolně dozdobíme.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-14 09:45:26 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři