Čokoládový s kapučínem

Hodnocení receptu

Ingredience

těsto: 6 vajec
240 g krystalového cukru
200 g hladké mouky
40 g kakaového prášku
6 lžic oleje
krém: 300 g másla
80 g moučkového cukru
250 ml mléka
2 vrchovaté lžíce polohrubé mouky
70 g ztuženého tuku
2 sáčky vanilkového cukru
2 vrchovaté lžíce kapučína (prášek)
100 g hořké čokolády
dále: rum
meruňková marmeláda
marcipán ze salka

Postup

Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Po jednom vešleháme žloutky a po lžících olej. Zlehka vmícháme mouku smíchanou s kakaem. Rozetřeme do formy s vymazaným a vysypaným dnem a upečeme (200°C, asi 30 minut). Vychladlý korpus dvakrát vodorovně prokrojíme. Mouku rozmícháme v troše mléka. Zbytek mléka necháme zahřát, přilijeme mléko s moukou a za stálého míchání uvaříme hustou kaši. Do ní vmícháme vanilkový cukr a ztužený tuk. Necháme vychladnout. Máslo s moučkovým cukrem vyšleháme do pěny a postupně zašleháme moučnou kaši. Pak polovinu krému oddělíme. Do jedné poloviny vešleháme kapučínový prášek, případně podle potřeby dosladíme. Do druhé rozpuštěnou vlažnou čokoládu. Spodní část dortu pokropíme rumem, potřeme marmeládou a silnou vrstvou čokoládového krému. Přiložíme prostřední část, pokapeme rumem, potřeme marmeládou a kapučínovým krémem (trochu krému si necháme bokem). Přiložíme horní část a celý povrch dortu i s boky potřeme zbytkem krému. V ledničce necháme pořádně ztuhnout. Vychlazený ztuhlý dort potáhneme marcipánem a libovolně dozdobíme.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-14 09:55:12 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři