Čokoládový s kapučínem
Ingredience
těsto: 6 vajec
240 g krystalového cukru
200 g hladké mouky
40 g kakaového prášku
6 lžic oleje
krém: 300 g másla
80 g moučkového cukru
250 ml mléka
2 vrchovaté lžíce polohrubé mouky
70 g ztuženého tuku
2 sáčky vanilkového cukru
2 vrchovaté lžíce kapučína (prášek)
100 g hořké čokolády
dále: rum
meruňková marmeláda
marcipán ze salka
Postup
Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Po jednom vešleháme žloutky a po lžících olej. Zlehka vmícháme mouku smíchanou s kakaem. Rozetřeme do formy s vymazaným a vysypaným dnem a upečeme (200°C, asi 30 minut). Vychladlý korpus dvakrát vodorovně prokrojíme. Mouku rozmícháme v troše mléka. Zbytek mléka necháme zahřát, přilijeme mléko s moukou a za stálého míchání uvaříme hustou kaši. Do ní vmícháme vanilkový cukr a ztužený tuk. Necháme vychladnout. Máslo s moučkovým cukrem vyšleháme do pěny a postupně zašleháme moučnou kaši. Pak polovinu krému oddělíme. Do jedné poloviny vešleháme kapučínový prášek, případně podle potřeby dosladíme. Do druhé rozpuštěnou vlažnou čokoládu. Spodní část dortu pokropíme rumem, potřeme marmeládou a silnou vrstvou čokoládového krému. Přiložíme prostřední část, pokapeme rumem, potřeme marmeládou a kapučínovým krémem (trochu krému si necháme bokem). Přiložíme horní část a celý povrch dortu i s boky potřeme zbytkem krému. V ledničce necháme pořádně ztuhnout. Vychlazený ztuhlý dort potáhneme marcipánem a libovolně dozdobíme.
Podobné recepty:
Dort Malakov,
Beruška,
Šlehačková bomba s ovocem,
Čokoládový dort,
Kakaový krém s nutellou,
Jahodová louka,
Srdce k třicetinám,
Letní dortík s třešněmi,
Ananasové nebe,
Dvě panenky,
Staročeské lívance,
Melounový dezert,
Dort symfonie,
Třepací dort,
Čokoládový dort,
Oplatkové řezy,
Krabdort,
Ořechový dort s pařížským krémem,
Lososový dortík,
Vanilkovo-višňová roláda,
další recepty z kategorie Dezerty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.