Formule 1

Hodnocení receptu

Ingredience

těsto: 9 vajec
360 g cukru krupice
9 lžic oleje
310 g hladké mouky
50 g kakaového prášku
šlehačka: 500 ml smetany ke šlehání
2 sáčky vanilkového cukru
1 želatinový ztužovač
ovoce: 1 plechovka mandarinkového kompotu
1 sklenice višňového kompotu
želé: šťáva z višňového kompotu
šťáva z mandarinkového kompotu
40 g gustinu
1 vanilkový cukr
2-3 lžíce cukru krupice
krém: 200 g másla
půl sáčku vanilkového pudinku
150 ml mléka
1 vanilkový cukr
2-3 lžíce moučkového cukru
2 lžíce rumu
dále: rum (cca 150 ml)
potahovací hmota (tady White Icing)

Postup

Korpus upečeme podle receptu na dortový korpus ve čtveraté formě (25 x 25 cm), ve které jsem dno vymazali a vysypali hrubou moukou. Necháme vychladnout. Oba kompoty scedíme (každý zvlášť). Višně vypeckujeme a rozkrojíme na poloviny. Vychladlý korpus vodorovně dvakrát prořízneme. Spodní část pokropíme cca 5 lžícemi rumu a poklademe hustě višněmi. Višňovou šťávu doplníme do 500 ml šťávou mandarinkovou, pokud je jí málo, doplníme vodou. Z kompotové šťávy, cukru a gustinu uvaříme husté želé. Toto rovnoměrně rozlijeme na višně a necháme vychladnout. Smetanu s vanilkovým cukrem ušleháme dotuha a postupně přidáme ke ztužovači rozšlehanému ve 100 ml vody (viz návod na sáčku). Krátce prošleháme. Polovinu šlehačky rozetřeme na ztuhlé višňové želé a přiklopíme druhou plackou. Tu opět pokropíme rumem. Potřeme velmi tence šlehačkou, poklademe mandarinkama a na ně rozetřeme zbytek šlehačky. Poslední plát těsta pokropíme opět rumem a položíme na šlehačku. Lehce přitiskneme a dáme do ledničky ztuhnout. Zatím připravíme krém: Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink. Do vlažného po kouskách zašleháme změklé máslo a dobře vyšleháme. Krémem potřeme povrch a boky dortu, tak aby jsem důkladně zakryli všechnu šlehačku. Dáme do ledničky vychladit. Až krém pořádně ztuhne, dort potáhneme a libovolně dozdobíme. hmotnost - 4,5 kg

Datum vložení inzerátu: 2011-07-14 09:56:29 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři