Malá parádnice

Hodnocení receptu

Ingredience

světlé korpusy: 4 vejce
160 g cukru krupice
4 lžíce oleje
160 g hladké mouky
hnědý korpus: 6 vajec
240 g cukru krupice
6 lžic oleje
220 g hladké mouky
20 g kakaového prášku
jahodová náplň: 250 ml smetany ke šlehání
100 g jahodového zeesanu
100 ml vody
1 vanilkový cukr
čokoládová náplň: 250 ml smetany ke šlehání
100 g čokoládového zeesanu
100 ml vody
1 vanilkový cukr
krém: 250 g másla
100 g vanilmixu
150 ml šťávy z jahodového kompotu
130 ml vody
3 lžíce rumu
4-5 lžic moučkového cukru
dále: 1 velká nebo dvě menší plechovky jahodového kompotu
1 sklenička jahodové marmelády
rum
potahovací hmota (white icing)

Postup

Připravíme těsto na hnědý korpus a upečeme v kulaté formě o průměru 28 cm. Stejným způsobem připravíme světlé těsto. Malou část nalijeme do kulaté formy o průměru 16 cm, zbytek do formy, v níž se pekl korpus hnědý. Upečeme a necháme vychladnout, nejlépe do druhého dne. Šlehačkové náplně: smetanu s vanilkovým cukrem ušleháme do polotuha. Zeesan rozšleháme s vodou, postupně vmícháme šlehačku a společně došleháme dotuha. Krém: vanilmix rozšleháme se šťávou, vodou a rumem. Necháme 10 minut postát. Zatím vyšleháme máslo s cukrem (cukru radši méně, vanilmix je sladký, nakonec možno přisladit) do pěny. Po lžících vešleháme vanilmix. Hnědý korpus vodorovně rozpůlíme. Malý světlý také a navíc ho překrojíme na ploviny (viz foto). Dolní část hnědého korpusu pokropíme rumem a kompotovou šťávou a potřeme marmeládou. Na ni rozetřeme všechnu čokoládovou šlehačku. Přiložíme světlý korpus, rovněž prolijeme rumem a šťávou. Potřeme marmeládou a malou částí jahodové šlehačky. Na ni naskládáme jahody a přikryjeme zbytkem jahodové náplně. Přiložíme druhou část hnědého korpusu a lehce přitlačíme. Dáme ztuhnout do ledničky. Tři části malého korpusu prokapame rumem a šťávou a slepíme krémem. Postavíme do konečné polohy (viz foto) a celé potřeme krémem i zvenku. Dáme vychladit. Po ztuhnutí nazdobíme icingem jako kabelku. Vychlazený velký dort celý potřeme krémem zvenku a znovu dáme ztuhnout. Na boční stěnu přilepíme pruh icingu a na povrch položíme icingový "ubrus". Upravíme záhyby, na dort položíme kabelku a další předem připravené ozdoby.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-14 10:13:09 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři