Malá parádnice
Ingredience
světlé korpusy: 4 vejce
160 g cukru krupice
4 lžíce oleje
160 g hladké mouky
hnědý korpus: 6 vajec
240 g cukru krupice
6 lžic oleje
220 g hladké mouky
20 g kakaového prášku
jahodová náplň: 250 ml smetany ke šlehání
100 g jahodového zeesanu
100 ml vody
1 vanilkový cukr
čokoládová náplň: 250 ml smetany ke šlehání
100 g čokoládového zeesanu
100 ml vody
1 vanilkový cukr
krém: 250 g másla
100 g vanilmixu
150 ml šťávy z jahodového kompotu
130 ml vody
3 lžíce rumu
4-5 lžic moučkového cukru
dále: 1 velká nebo dvě menší plechovky jahodového kompotu
1 sklenička jahodové marmelády
rum
potahovací hmota (white icing)
Postup
Připravíme těsto na hnědý korpus a upečeme v kulaté formě o průměru 28 cm. Stejným způsobem připravíme světlé těsto. Malou část nalijeme do kulaté formy o průměru 16 cm, zbytek do formy, v níž se pekl korpus hnědý. Upečeme a necháme vychladnout, nejlépe do druhého dne. Šlehačkové náplně: smetanu s vanilkovým cukrem ušleháme do polotuha. Zeesan rozšleháme s vodou, postupně vmícháme šlehačku a společně došleháme dotuha. Krém: vanilmix rozšleháme se šťávou, vodou a rumem. Necháme 10 minut postát. Zatím vyšleháme máslo s cukrem (cukru radši méně, vanilmix je sladký, nakonec možno přisladit) do pěny. Po lžících vešleháme vanilmix. Hnědý korpus vodorovně rozpůlíme. Malý světlý také a navíc ho překrojíme na ploviny (viz foto). Dolní část hnědého korpusu pokropíme rumem a kompotovou šťávou a potřeme marmeládou. Na ni rozetřeme všechnu čokoládovou šlehačku. Přiložíme světlý korpus, rovněž prolijeme rumem a šťávou. Potřeme marmeládou a malou částí jahodové šlehačky. Na ni naskládáme jahody a přikryjeme zbytkem jahodové náplně. Přiložíme druhou část hnědého korpusu a lehce přitlačíme. Dáme ztuhnout do ledničky. Tři části malého korpusu prokapame rumem a šťávou a slepíme krémem. Postavíme do konečné polohy (viz foto) a celé potřeme krémem i zvenku. Dáme vychladit. Po ztuhnutí nazdobíme icingem jako kabelku. Vychlazený velký dort celý potřeme krémem zvenku a znovu dáme ztuhnout. Na boční stěnu přilepíme pruh icingu a na povrch položíme icingový "ubrus". Upravíme záhyby, na dort položíme kabelku a další předem připravené ozdoby.
Podobné recepty:
Zmrzlinové dortíčky s ovocným přelivem,
Varna - potahovací a modelovací hmota,
Modrozelený s lentilkami,
PF 2009,
Lehký osvěžující dortík,
Karamelová šlehačka (do dortu),
Srdce pro babičku,
Slaná cuketová bábovka,
Patrové srdce,
Svatební dort,
Lískooříškový krém,
Kávový dortík,
Bábovka jako tiramisu,
Čokoládový dort,
Švédské palačinky,
Mašličkový,
Tvarohové suflé,
Medovník,
Zdobení dortu přes šablonu,
Nugátový dort,
další recepty z kategorie Dezerty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.