Okno

Hodnocení receptu

Ingredience

korpus: 9 vajec
360 g cukru krupice
9 lžic oleje
340 g hladké mouky
20 g kakaového prášku
náplň: 500 ml smetany ke šlehání
200 g čokoládového zeesanu
1 vanilkový cukr
200 ml vody
krém: 125 g másla
2 lžíce moučkového cukru
150 ml mléka
0,5 sáčku vanilkového pudinku
dále: rum
višňový gel
potahovací hmota (K2 a white icing)

Postup

Korpus upečeme ve čtvercové formě 25x25 cm a necháme vychladnout. Náplň: smetanu s vanilkovým cukrem ušleháme do polotuha. Zeesan s vodou rozšleháme, přidáme po částech smetanu došleháme dotuha. Z horní strany korpusu vodorovně odřízeme plát silný asi 1 cm a dáme bokem. Zbylý korpus rozkrájíme na tři pláty. Spodní část pokropíme rumem, potřeme višňovým gelem, polovinou čokoládové šlehačky a přiložíme druhou část. Všechno zopakujeme a přikryjeme třetí částí. Lehce zatížíme a dáme do ledničky ztuhnout. Připravíme krém: V mléce rozmícháme pudinkový prášek a uvaříme hustý pudink. Máslo s cukrem vyšleháme do pěny a vychladlý pudink po lžících zašleháme. Ztuhlý dort potřeme celý krémem a po důkladném ztuhnutí v ledničce potáhneme potahovací hmotou. Z odloženého plátu ukrojíme pásky, ze kterých vyrobíme parapet, potřeme krémem a rovněž potáhneme. Přilepíme na dort a dozdobíme.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-14 10:21:10 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři