Řez tiramisu
Ingredience
korpus: 6 vajec
240 g cukru krupice
6 lžic oleje
220 g hladké mouky
20 g kakaového prášku
náplň: 500 ml smetany ke šlehání
1 vanilkový cukr
150 g zeesanu s příchutí tiramisu
120 ml vody
1 vanilkový cukr
nutella
krém: 150 g másla
3-4 lžíce nutelly
dále: amaretto
white icing (cca 800 g) nebo jiná potahovací hmota
Postup
Těsto připravíme podle receptu na dortový korpus a upečeme na plechu. Smetanu ušleháme s vanilkovým cukrem do polotuha. Zeesan rozšleháme ruční metličkou s vodou a vmícháme smetanu. Společně ušleháme dotuha. Vychladlý korpus rozkrojíme na třetiny. První třetinu pokropíme amarettem, potřeme nutellou a polovinou šlehačkové náplně. Přiklopíme druhou třetinou, znovu pokropíme amarettem, potřeme druhou půlkou náplně a přiložíme poslední třetinu. Lehce stlačíme a pokropíme. Dáme ztuhnout do ledničky. Máslo s nutellou vyšleháme do pěny. Tímto krémem potřeme celý povrch řezu a necháme pořádně ztuhnout a vychladit v ledničce. Pak potáhneme, případně libovolně dozdobíme.
Podobné recepty:
Košík,
Jablkový pudinkový dort,
Jahodová Charlotte,
Druhý zeesanový pokus,
Tvarohová roláda s hruškami,
Chlebový dort,
Srdce k třicetinám,
Dort s fernetem,
Jahodová Charlotte,
Jubilant,
Bramborový dort s čokoládou,
Sýrový koláč se šunkou,
Rychlá šlehačková roláda,
Jahodové tiramisu,
Nepravé tiramisu,
Šlehačkový s mandarinkami,
Čokobanánový dort,
Varna - potahovací a modelovací hmota,
Scrabble,
Karamelová roláda,
další recepty z kategorie Dezerty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.