S jedlou fotografií

Hodnocení receptu

Ingredience

korpus: 6 vajec
240 g cukru krupice
6 lžic oleje
240 g hladké mouky
náplň: 500 ml smetany ke šlehání
1 vanilkový cukr
250 g jogurtového zeesanu
500 ml vody
višňový gel (cca 8 lžic)
broskvový kompot
dále: potahovací hmota
jedlá fotografie
decorgel
trochu pudinkového krému

Postup

Upečeme korpus a necháme vychladnout, nejlépe do druhého dne. Smetanu s vanilkovým cukrem ušleháme do polotuha. Zeesan smícháme s vodou a prošleháme (ruční metličkou). Obě hmoty smícháme a společně vyšleháme dotuha. Korpus dvakrát vodorovně rozřízneme. Spodní část prokapeme kompotovou šťávou, potřeme višňovým gelem a natřeme polovinu šlehačky. Přiklopíme druhou částí korpusu, prolijeme šťávou, natřeme část šlehačky, poklademe pokrájenými broskvemi a přikryjeme zbytkem šlehačky. Přiložíme poslední díl korpusu, lehce přimáčkneme a dáme ztuhnout do ledničky. Ztuhlý dort potřeme zboku i shora slabou vrstvičkou krému a opět dáme vychladit. Vychlazený ztuhlý dort potáhneme a decorgelem přilepíme fotografii. Potřeme ji gelem i shora a olemujeme krémem. Dort libovolně dozdobíme.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-14 10:36:08 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři