S jedlou fotografií
Ingredience
korpus: 6 vajec
240 g cukru krupice
6 lžic oleje
240 g hladké mouky
náplň: 500 ml smetany ke šlehání
1 vanilkový cukr
250 g jogurtového zeesanu
500 ml vody
višňový gel (cca 8 lžic)
broskvový kompot
dále: potahovací hmota
jedlá fotografie
decorgel
trochu pudinkového krému
Postup
Upečeme korpus a necháme vychladnout, nejlépe do druhého dne. Smetanu s vanilkovým cukrem ušleháme do polotuha. Zeesan smícháme s vodou a prošleháme (ruční metličkou). Obě hmoty smícháme a společně vyšleháme dotuha. Korpus dvakrát vodorovně rozřízneme. Spodní část prokapeme kompotovou šťávou, potřeme višňovým gelem a natřeme polovinu šlehačky. Přiklopíme druhou částí korpusu, prolijeme šťávou, natřeme část šlehačky, poklademe pokrájenými broskvemi a přikryjeme zbytkem šlehačky. Přiložíme poslední díl korpusu, lehce přimáčkneme a dáme ztuhnout do ledničky. Ztuhlý dort potřeme zboku i shora slabou vrstvičkou krému a opět dáme vychladit. Vychlazený ztuhlý dort potáhneme a decorgelem přilepíme fotografii. Potřeme ji gelem i shora a olemujeme krémem. Dort libovolně dozdobíme.
Podobné recepty:
Tenisová raketa,
Škopíček plný rybiček,
Jablečná roláda,
Šlehačkovo-jahodový dezert,
Škvarkové placičky s mákem,
Dort 100,
Střecha z Be-be sušenek,
Čokoládový dezert pokušení,
Scrabble,
Jahodové srdce,
Pudinkové be-be řezy,
Lískooříškový krém,
Kávový krém s jíškou,
Osvěžující stracciatela,
Piškotový koláč s jahodami a šlehačkou,
Maršmelounová hmota,
Vláček náklaďáček,
Karamelová roláda,
Dort s fernetem,
Jubilant,
další recepty z kategorie Dezerty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.