S koníkem

Hodnocení receptu

Ingredience

korpus: 8 vajec
320 g cukru krupice
8 lžic oleje
290 g hladké mouky
30 g kakaového prášku
náplň: 300 g jogurtového zeesanu
600 ml smetany ke šlehání
600 ml vody
višňový gel
50 g hořké čokolády
50 g tyčinky margot
krém: 250 g másla
5 lžic nutelly
dále: rum
white icing
jedlá fotografie
dekor gel

Postup

Připravíme těsto podle receptu na korpus a upečeme ho ve čtvercové formě o straně 25 cm. Necháme vychladnout. 2 lžíce višňového gelu rozmixujeme se 2 lžícemi rumu a 4 lžícemi vody. Smetanu ušleháme do polotuha. Zeesan s vodou ruční metličkou rozšleháme, přidáme k němu smetanu, promícháme a společně krátce prošleháme. Rozdělíme na poloviny. Do jedné poloviny vešleháme 3 lžíce višňového gelu, do druhé vmícháme obě nastrouhané čokolády. Korpus vodorovně rozkrojíme na tři části. Spodní část potřeme polovinou rozmixované směsi a chvíli necháme vsáknout. Pak na korpus rozetřeme několik lžic višňového gelu a na něj višňovou šlehačku. Přikryjeme druhou částí korpusu a lehce přitlačíme. Korpus potřeme druhou polovinou rozmixované směsi a po vsáknutí rozetřeme šlehačku s čokoládou. Přiložíme třetí část korpusu a znovu lehce přitlačíme. Náplň která případně na bocích vyleze opatrně setřeme nožem. Celé uložíme do ledničky ztuhnout. Máslo s nutellou vyšleháme do hladkého krému a potřeme jím celý vychlazený dort ze všech stran. Opět necháme v ledničce ztuhnout. Dobře vychlazený a ztuhlý dort potáhneme rozváleným white icingem (nebo jinou modelovací hmotou), dekor gelem přilepíme fotografii, potřeme ji gelem i shora a dort libovolně dozdobíme.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-14 10:37:04 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři