Scrabble
Ingredience
korpus: 8 vajec
320 g cukru krupice
8 lžic oleje
290 g hladké mouky
30 g kakaového prášku
1. náplň: 250 ml smetany ke šlehání
125 g jogurtového zeesanu
250 ml vody
1 vanilkový cukr
2. náplň: 250 ml smetany ke šlehání
50 g čokoládového zeesanu
60 ml vody
cukr dle chuti
krém: 150 g másla
80 g moučkového cukru
1 lžíce karamelového compoundu
dále: višňový gel
rum
modelovací hmota white icing
falešný marcipán
Postup
Korpus upečeme ve čtvercové formě 25x25 cm a necháme vychladnout. Náplně: smetanu ušleháme do polotuha. Zeesan rozmícháme s vodou, postupně vmícháme polotuhou smetanu a společně vyšleháme dotuha. Podle chuti osladíme. Krém: máslo s cukrem vyšleháme do pěny, nakonec zašleháme compound. Korpus dvakrát prokrojíme. Spodní část pokropíme rumem, potřeme višňovým gelem, a rozetřeme jogurtovou smetanu. Přiklopíme druhou částí, pokropíme rumem a rozetřeme čokoládovou náplň. Přikryjeme třetí částí korpusu, lehce stlačíme a v ledničce necháme ztuhnout. Ztuhlý dort celý potřeme tenkou vrstvičkou krému a znovu necháme pořádně ztuhnout. Tuhý vychlazený dort potáhneme icingem a dozdobíme. Kostky s písmenky jsou z falešného marcipánu. Zeesan (ochucený ztužovač), compound (ochucovadlo) a višňový gel jsou výrobky firmy Zeelandia.
Podobné recepty:
Jahodová dýně,
Pařížská šlehačka 1,
Kávový krém s jíškou,
Modelovací čokoláda,
Nepečený tříbarevný dort,
S jedlou fotografií,
Půlnoční dort,
Malá parádnice,
Osvěžující stracciatela,
Bílková roláda,
Dort panenka (ananasový),
Lehký osvěžující dortík,
Řezy Tatran,
Višňová roláda,
Roládový dort,
Jahodová Charlotte,
Šlehačková šachovnice,
Vanilkovo-višňová roláda,
Chlebový dort,
Ořechovo-karamelová roláda,
další recepty z kategorie Dezerty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.