Srdce k třicetinám
Ingredience
těsto: 9 vajec
360 g cukru krupice
9 lžic oleje
330 g hladké mouky
30 g kakaového prášku
náplň: 500 ml smetany ke šlehání
250 g jogurtového zeesanu
500 ml vody
1 vanilkový cukr
višňový gel
krém: 130 g másla
3 lžíce višňového džemu
dále: rum
libovolná modelovací hmota (zde white icing)
Postup
Podle receptu na dortový korpus připravíme těsto a nalijeme do formy s vymazaným a vysypaným dnem. Upečeme (180°C, 35-40 minut). Okraj korpusu opatrně nožem oddělíme od formy, vyklopíme a necháme vychladnout. Náplň: smetanu s vanilkovým cukrem ušleháme do polotuha. V míse rozšleháme zeesan s vodou. Přidáme smetanu a došleháme dotuha. Vychladlý korpus vodorovně dvakrát prořízneme. První plát pokropíme rumem, potřeme vrstvou višňového gelu, polovinou šlehačkové náplně a přiklopíme druhý plát. Postup zopakujeme a přiložíme plát poslední. Dáme ztuhnout do ledničky. Krém: ke změklému máslu přidáme džem a důkladně vyšleháme na hladký krém. Ztuhlý dort potřeme zboku i shora máslovým krémem a rovněž necháme pořádně ztuhnout. Ztuhlý dort potáhneme libovolně obarvenou modelovací hmotou a podle vlastních představ dozdobíme. hmotnost dortu - 5,5 kg
Podobné recepty:
Varna - potahovací a modelovací hmota,
Sýr,
Vláček náklaďáček,
Modelovací čokoláda,
Nepečený ovocný dort,
Modelovací a potahovací hmota,
Medovník,
Třepací dort hnědý,
Maršmelounová hmota,
Růžové srdce,
Roláda stáčená za studena,
Ořechovo-karamelový s ornamenty,
Kávová zmrzlina,
Pomerančový dort,
Banánové letadélko,
Medvídek s dortíkem,
Karamelový dort,
Větrníky se slanou náplní,
Domácí pribináček,
Kremeše,
další recepty z kategorie Dezerty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.