Srdce k třicetinám

Hodnocení receptu

Ingredience

těsto: 9 vajec
360 g cukru krupice
9 lžic oleje
330 g hladké mouky
30 g kakaového prášku
náplň: 500 ml smetany ke šlehání
250 g jogurtového zeesanu
500 ml vody
1 vanilkový cukr
višňový gel
krém: 130 g másla
3 lžíce višňového džemu
dále: rum
libovolná modelovací hmota (zde white icing)

Postup

Podle receptu na dortový korpus připravíme těsto a nalijeme do formy s vymazaným a vysypaným dnem. Upečeme (180°C, 35-40 minut). Okraj korpusu opatrně nožem oddělíme od formy, vyklopíme a necháme vychladnout. Náplň: smetanu s vanilkovým cukrem ušleháme do polotuha. V míse rozšleháme zeesan s vodou. Přidáme smetanu a došleháme dotuha. Vychladlý korpus vodorovně dvakrát prořízneme. První plát pokropíme rumem, potřeme vrstvou višňového gelu, polovinou šlehačkové náplně a přiklopíme druhý plát. Postup zopakujeme a přiložíme plát poslední. Dáme ztuhnout do ledničky. Krém: ke změklému máslu přidáme džem a důkladně vyšleháme na hladký krém. Ztuhlý dort potřeme zboku i shora máslovým krémem a rovněž necháme pořádně ztuhnout. Ztuhlý dort potáhneme libovolně obarvenou modelovací hmotou a podle vlastních představ dozdobíme. hmotnost dortu - 5,5 kg

Datum vložení inzerátu: 2011-07-14 10:45:57 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři