Srdce k třicetinám
Ingredience
těsto: 9 vajec
360 g cukru krupice
9 lžic oleje
330 g hladké mouky
30 g kakaového prášku
náplň: 500 ml smetany ke šlehání
250 g jogurtového zeesanu
500 ml vody
1 vanilkový cukr
višňový gel
krém: 130 g másla
3 lžíce višňového džemu
dále: rum
libovolná modelovací hmota (zde white icing)
Postup
Podle receptu na dortový korpus připravíme těsto a nalijeme do formy s vymazaným a vysypaným dnem. Upečeme (180°C, 35-40 minut). Okraj korpusu opatrně nožem oddělíme od formy, vyklopíme a necháme vychladnout. Náplň: smetanu s vanilkovým cukrem ušleháme do polotuha. V míse rozšleháme zeesan s vodou. Přidáme smetanu a došleháme dotuha. Vychladlý korpus vodorovně dvakrát prořízneme. První plát pokropíme rumem, potřeme vrstvou višňového gelu, polovinou šlehačkové náplně a přiklopíme druhý plát. Postup zopakujeme a přiložíme plát poslední. Dáme ztuhnout do ledničky. Krém: ke změklému máslu přidáme džem a důkladně vyšleháme na hladký krém. Ztuhlý dort potřeme zboku i shora máslovým krémem a rovněž necháme pořádně ztuhnout. Ztuhlý dort potáhneme libovolně obarvenou modelovací hmotou a podle vlastních představ dozdobíme. hmotnost dortu - 5,5 kg
Podobné recepty:
Šunkovo sýrová roláda s domácím pečivem,
S jedlou fotografií,
Šlehačkový dortík,
Kapučínový krém,
Vanilkový tvarohový krém,
Dvě panenky,
Scrabble,
Šlehačkovo-pudinkový dezert,
Jablíčkový dort,
Lehký osvěžující dortík,
Sníh do kremrolí,
Chlebový dort,
Medovník,
Tvarohovo-šlehačkový dort,
Košík s kopretinami,
Dort s autíčky,
Dášin marcipán,
Pudinkový krém,
Kakaový tunel,
Lososový dortík,
další recepty z kategorie Dezerty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.