Srdce k třicetinám
Ingredience
těsto: 9 vajec
360 g cukru krupice
9 lžic oleje
330 g hladké mouky
30 g kakaového prášku
náplň: 500 ml smetany ke šlehání
250 g jogurtového zeesanu
500 ml vody
1 vanilkový cukr
višňový gel
krém: 130 g másla
3 lžíce višňového džemu
dále: rum
libovolná modelovací hmota (zde white icing)
Postup
Podle receptu na dortový korpus připravíme těsto a nalijeme do formy s vymazaným a vysypaným dnem. Upečeme (180°C, 35-40 minut). Okraj korpusu opatrně nožem oddělíme od formy, vyklopíme a necháme vychladnout. Náplň: smetanu s vanilkovým cukrem ušleháme do polotuha. V míse rozšleháme zeesan s vodou. Přidáme smetanu a došleháme dotuha. Vychladlý korpus vodorovně dvakrát prořízneme. První plát pokropíme rumem, potřeme vrstvou višňového gelu, polovinou šlehačkové náplně a přiklopíme druhý plát. Postup zopakujeme a přiložíme plát poslední. Dáme ztuhnout do ledničky. Krém: ke změklému máslu přidáme džem a důkladně vyšleháme na hladký krém. Ztuhlý dort potřeme zboku i shora máslovým krémem a rovněž necháme pořádně ztuhnout. Ztuhlý dort potáhneme libovolně obarvenou modelovací hmotou a podle vlastních představ dozdobíme. hmotnost dortu - 5,5 kg
Podobné recepty:
Kakaový tunel,
Žloutkový krém,
Tiramisu řez,
Nepečený ovocný dort,
Čokoládový dort,
Vanilkový tvarohový krém,
Větrníky se slanou náplní,
Čokoládová poleva máslová,
Karamelová šlehačka (do dortu),
Čokoládový dezert pokušení,
Lehký osvěžující dortík,
Lotoskvítky,
Kokosový krém s medem,
Kočičí dort,
Čokoládové řezy,
Piškotová roláda,
Mramorový dort,
Višňový dort s pálenkou,
Jahodové tiramisu,
Tvarohová bábovka nepečená,
další recepty z kategorie Dezerty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.