Šlehačkový s mandarinkami
Ingredience
korpus: 7 vajec
280 g cukru krupice
7 lžic oleje
260 g hladké mouky
20 g kakaového prášku
náplň: 500 ml smetany ke šlehání
1 vanilkový cukr
250 g jogurtového zeesanu
500 ml vody
2 plechovky mandarinek
višňový gel
krém: 120 g másla
několik lžic uvařeného vanilkového pudinku
moučkový cukr dle chuti
dále: rum
white icing (nebo jiná potahovací hmota)
Postup
Upečeme korpus ve čtveraté formě 25x25 cm. Necháme vychladnout. Smetanu s vanilkovým cukrem ušleháme do polotuha. Zeesan rozšleháme s vodou, přimícháme k němu smetanu a došleháme dotuha. Mandarinkové kompoty scedíme. Vychladlý korpus dvakrát vodorovně rozkrojíme. Spodní část pokropíme rumem a šťávou z kompotu, potřeme višňovým gelem a polovinou šlehačky. Přiložíme druhý plát korpusu, pokropíme a potřeme tenkou vrstvou šlehačky. Na ni naskládáme mandarinky a přikryjeme zbytkem šlehačky. Přiložíme poslední část korpusu, lehce přitlačíme a celý dort pomažeme krémem. Dáme ztuhnout na několik hodin do ledničky. Vychlazený ztuhlý korpus potáhneme obarveným icingem a libovolně dozdobíme. Postup zdobení přes šablonu je zde .
Podobné recepty:
S jedlou fotografií,
Piškotový koláč s jahodami a šlehačkou,
Kniha - skládaný dort,
Okno,
Čokoládový dort,
Kaštanová roláda,
Modelovací čokoláda,
Dvě panenky,
Jahodová zmrzlina s tvarohem,
Řezy Tatran,
Jahodová louka,
Borůvkovo-jogurtové osvěžení,
Dort za sběr 2,
Višňový dort s pálenkou,
Dort s kuželkami,
Punčová roláda,
Čokoládový krém s moučnou kaší,
Jablíčkový dort,
Vanilkový dárek,
Jahodové tiramisu,
další recepty z kategorie Dezerty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.