Šlehačkový s mandarinkami

Hodnocení receptu

Ingredience

korpus: 7 vajec
280 g cukru krupice
7 lžic oleje
260 g hladké mouky
20 g kakaového prášku
náplň: 500 ml smetany ke šlehání
1 vanilkový cukr
250 g jogurtového zeesanu
500 ml vody
2 plechovky mandarinek
višňový gel
krém: 120 g másla
několik lžic uvařeného vanilkového pudinku
moučkový cukr dle chuti
dále: rum
white icing (nebo jiná potahovací hmota)

Postup

Upečeme korpus ve čtveraté formě 25x25 cm. Necháme vychladnout. Smetanu s vanilkovým cukrem ušleháme do polotuha. Zeesan rozšleháme s vodou, přimícháme k němu smetanu a došleháme dotuha. Mandarinkové kompoty scedíme. Vychladlý korpus dvakrát vodorovně rozkrojíme. Spodní část pokropíme rumem a šťávou z kompotu, potřeme višňovým gelem a polovinou šlehačky. Přiložíme druhý plát korpusu, pokropíme a potřeme tenkou vrstvou šlehačky. Na ni naskládáme mandarinky a přikryjeme zbytkem šlehačky. Přiložíme poslední část korpusu, lehce přitlačíme a celý dort pomažeme krémem. Dáme ztuhnout na několik hodin do ledničky. Vychlazený ztuhlý korpus potáhneme obarveným icingem a libovolně dozdobíme. Postup zdobení přes šablonu je zde .

Datum vložení inzerátu: 2011-07-14 10:52:43 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři