Tři květiny pro dědečka
Ingredience
korpus: 5 vajec
200 g cukru krupice
5 lžic oleje
180 g hladké mouky
20 g kakaového prášku
náplň: 250 ml smetany ke šlehání
125 g jogurtového zeesanu
250 ml vody
1 vanilkový cukr
1 mandarinkový kompot
krém: 120 g másla
2 lžíce nutelly
dále: rum
višňový gel
modelovací a potahovací hmota (white icing)
Postup
Korpus upečeme ve formě o průměru 23 cm. Necháme vychladnout a dvakrát prokrojíme.
Připravíme jogurtovou šlehačku.
Jednu část dortu prokapeme rumem a potřeme vrstvou višňového gelu. Na něj rozetřeme polovinu šlehačkové náplně, přiložíme druhou část korpusu a zase pokropíme rumem.
Do zbylé poloviny šlehačky vmícháme scezené pokrájené mandarinky a toto použijeme jako další vrstvu krému.
Přiklopíme poslední částí piškotu a dáme ztuhnout do ledničky.
Změklé máslo důkladně vyšleháme s nutellou do pěny. Tímto krémem potřeme celý dort zvenku a necháme důkladně vychladit.
Potáhneme obarvenou hmotou a libovolně dozdobíme.
Podobné recepty:
Jogurtový amaroun,
Modelovací čokoláda,
Kakaový tunel,
Jogurtový amaroun,
Ovocný dort 3,
Formule 1,
Falešný marcipán,
Mandlovo-čokoládový korpus,
Ochucená ztužená šlehačka,
Smrt čokoládou,
Mašličkový,
Čokoládové řezy,
Kočičí dort,
Dort s vaječným koňakem,
Větrníky se slanou náplní,
Kakaový korpus,
Rozkvetlá bábovka,
Pruhovaná roláda,
Druhý zeesanový pokus,
Jablkový pudinkový dort,
další recepty z kategorie Dezerty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.