Tři květiny pro dědečka
Ingredience
korpus: 5 vajec
200 g cukru krupice
5 lžic oleje
180 g hladké mouky
20 g kakaového prášku
náplň: 250 ml smetany ke šlehání
125 g jogurtového zeesanu
250 ml vody
1 vanilkový cukr
1 mandarinkový kompot
krém: 120 g másla
2 lžíce nutelly
dále: rum
višňový gel
modelovací a potahovací hmota (white icing)
Postup
Korpus upečeme ve formě o průměru 23 cm. Necháme vychladnout a dvakrát prokrojíme.
Připravíme jogurtovou šlehačku.
Jednu část dortu prokapeme rumem a potřeme vrstvou višňového gelu. Na něj rozetřeme polovinu šlehačkové náplně, přiložíme druhou část korpusu a zase pokropíme rumem.
Do zbylé poloviny šlehačky vmícháme scezené pokrájené mandarinky a toto použijeme jako další vrstvu krému.
Přiklopíme poslední částí piškotu a dáme ztuhnout do ledničky.
Změklé máslo důkladně vyšleháme s nutellou do pěny. Tímto krémem potřeme celý dort zvenku a necháme důkladně vychladit.
Potáhneme obarvenou hmotou a libovolně dozdobíme.
Podobné recepty:
Třepací dort hnědý,
Čokoroláda s meruňkami,
Maršmelounová hmota,
Dort s koníkem,
Bramborový dort s čokoládou,
Svatební kopretiny - zelený,
Řezy Tatran,
Kardinálovy řezy,
Kniha - skládaný dort,
Tatrankové pracny s kokosem,
Modelovací a potahovací hmota,
Šestihran s růžemi,
Čokoládový krém jinak,
Beruška,
Prasátko pro štěstí,
Kakaový korpus,
Šlehačkovo-jahodový dezert,
Dort panenka (ořechový),
Šlehačková bomba s ovocem,
Tučňáci,
další recepty z kategorie Dezerty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.