Vojtíšek
Ingredience
korpus: 5 vajec
200 g cukru krupice
5 lžic oleje
2 lžičky instantní kávy (prášek nebo granule)
200 g hladké mouky
náplň: 100 g čokoládového zeesanu
100 g vody
250 ml smetany ke šlehání
1 vanilkový cukr
krém: 100 g másla
2 vanilkové cukry
1 porce kapučína (prášek)
dále: višňový gel
rum
potahovací hmota (white icing nebo jiná)
Postup
Upečeme korpus, kávu do těsta vešleháme společně se žloutky. Smetanu ušleháme do polotuha. Zeesan s vodou rozšleháme ruční metličkou, postupně vmícháme smetanu a došleháme dotuha. Vychladlý korpus dvakrát prokrojíme. Dolní část pokropíme rumem, potřeme višňovým gelem a natřeme polovinu čokoládové šlehačky. Přiložíme druhou část, pokropíme rumem a natřeme zbytek šlehačky. Přiklopíme poslední částí korpusu a dáme ztuhnout do ledničky. Máslo s cukrem a kapučínem důkladně vyšleháme do pěny. Tímto krémem potřeme celý dort zvenku a po vychlazení a ztuhnutí potáhneme white icingem. Libovolně dozdobíme.
Podobné recepty:
Tvarohová bábovka nepečená,
Jahodové srdce,
Větrníky se slanou náplní,
Kniha,
Želvička,
Karamelová roláda,
Čokoládový krém jinak,
Traktor,
Dort panenka (ananasový),
Banánové letadélko,
Slaná cuketová bábovka,
Škvarkové placičky s mákem,
Tvarohové suflé,
Jahodové tiramisu,
Srdce k třicetinám,
Kaštanová roláda,
Chlebový dort,
Pudinkové kostky s tvarohem - bez mouky!,
Mandlovo-kapučínový sen,
Ořechový korpus,
další recepty z kategorie Dezerty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.