Vojtíšek
Ingredience
korpus: 5 vajec
200 g cukru krupice
5 lžic oleje
2 lžičky instantní kávy (prášek nebo granule)
200 g hladké mouky
náplň: 100 g čokoládového zeesanu
100 g vody
250 ml smetany ke šlehání
1 vanilkový cukr
krém: 100 g másla
2 vanilkové cukry
1 porce kapučína (prášek)
dále: višňový gel
rum
potahovací hmota (white icing nebo jiná)
Postup
Upečeme korpus, kávu do těsta vešleháme společně se žloutky. Smetanu ušleháme do polotuha. Zeesan s vodou rozšleháme ruční metličkou, postupně vmícháme smetanu a došleháme dotuha. Vychladlý korpus dvakrát prokrojíme. Dolní část pokropíme rumem, potřeme višňovým gelem a natřeme polovinu čokoládové šlehačky. Přiložíme druhou část, pokropíme rumem a natřeme zbytek šlehačky. Přiklopíme poslední částí korpusu a dáme ztuhnout do ledničky. Máslo s cukrem a kapučínem důkladně vyšleháme do pěny. Tímto krémem potřeme celý dort zvenku a po vychlazení a ztuhnutí potáhneme white icingem. Libovolně dozdobíme.
Podobné recepty:
Vanilkový tvarohový krém,
Větrníky se slanou náplní,
Bob a Bobek,
Třepací dort,
Mandlový nepečený dezert,
Semifreda bez formy,
Pro pana doktora,
Maturitní,
Roláda s nutellou a jahodami,
Okno,
Žabí princ,
Dortový korpus,
Varna - potahovací a modelovací hmota,
Melounový dezert,
Ořechový dort,
Hustá čokoládová poleva,
Vlajka,
Lotoskvítky,
Tvarohová bábovka nepečená,
Vanilkový dárek,
další recepty z kategorie Dezerty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.