Svatební kopretiny - oranžový
Ingredience
velký korpus: 8 vajec
320 g cukru krupice
8 lžic oleje
1 lžička vanilkového extraktu
320 g hladké mouky
malý korpus: 3 vejce
120 g cukru krupice
3 lžíce oleje
půl lžičky vanilkového extraktu
120 g hladké mouky
jahodová náplň: 500 ml smetany ke šlehání
150 g jahodového zeesanu
2 plechovky jahodového kompotu
2 sáčky vanilkového cukru
banánová náplň: 500 ml smetany ke šlehání
150 g banánového zeesanu
2 banány
2 sáčky vanilkového cukru
krém: 125 g másla
50 g vanilmixu
2 lžíce cukru
dále: 250 ml vaječného likéru
potahová hmota (zde white icing, cca 1,5 kg na potažení, 200 g na kopretiny)
Postup
Velký korpus upečeme ve formě o průměru 28 cm, malý 18 cm. Necháme vychladnout, nejlépe do druhého dne.
Připravíme jahodovou šlehačku, místo vody použijeme na rozmíchání zeesanu šťávu z kompotu, a banánovu šlehačku.
Krém připravíme důkladným vyšleháním másla, po lžících zašleháme vanilmix rozmíchaný s vodou a podle chuti dosladíme.
Vychladlé korpusy dvakrát prokrojíme, prolijeme likérem, promažeme náplněmi a dáme ztuhnout do ledničky.
Oba vychlazené korpusy potřeme ze všech stran krémem a po ztuhnutí potáhneme obarvenou potahovací hmotou.
Nakonec dozdobíme kopretinami.
Podobné recepty:
Tučňáci,
Jahodová zmrzlina s tvarohem,
Tvarohové suflé,
S ovocem a se šlehačkou,
Melounový dezert,
Sýrový koláč se šunkou,
Kávový dortík,
Čokoládový dort,
Třepací dort hnědý,
Štafetky,
Zkušební vzorek,
Višňový s čokoládou pro 9.B,
Dort pro Toníčka,
Alenčin tvarohový dortík,
Tvarohové amolety,
Variace na písecký dort,
Dort mašinka,
Jubilant,
Hustá čokoládová poleva,
Broskvový amaroun,
další recepty z kategorie Dezerty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.