Svatební kopretiny - oranžový

Hodnocení receptu

Ingredience

velký korpus: 8 vajec
320 g cukru krupice
8 lžic oleje
1 lžička vanilkového extraktu
320 g hladké mouky
malý korpus: 3 vejce
120 g cukru krupice
3 lžíce oleje
půl lžičky vanilkového extraktu
120 g hladké mouky
jahodová náplň: 500 ml smetany ke šlehání
150 g jahodového zeesanu
2 plechovky jahodového kompotu
2 sáčky vanilkového cukru
banánová náplň: 500 ml smetany ke šlehání
150 g banánového zeesanu
2 banány
2 sáčky vanilkového cukru
krém: 125 g másla
50 g vanilmixu
2 lžíce cukru
dále: 250 ml vaječného likéru
potahová hmota (zde white icing, cca 1,5 kg na potažení, 200 g na kopretiny)

Postup

Velký korpus upečeme ve formě o průměru 28 cm, malý 18 cm. Necháme vychladnout, nejlépe do druhého dne.

Připravíme jahodovou šlehačku, místo vody použijeme na rozmíchání zeesanu šťávu z kompotu, a banánovu šlehačku.

Krém připravíme důkladným vyšleháním másla, po lžících zašleháme vanilmix rozmíchaný s vodou a podle chuti dosladíme.

Vychladlé korpusy dvakrát prokrojíme, prolijeme likérem, promažeme náplněmi a dáme ztuhnout do ledničky.

Oba vychlazené korpusy potřeme ze všech stran krémem a po ztuhnutí potáhneme obarvenou potahovací hmotou.

Nakonec dozdobíme kopretinami.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-14 11:21:22 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři