Mandlový nepečený dezert
Ingredience
42 dlouhých piškotů
1 velká plechovka broskvového kompotu
250 g másla
4 vejce
150 g krystalového cukru
200 g mletých mandlí
2 lžíce rumu
250 ml smetany ke šlehání
Postup
Vejce s cukrem ušleháme ve vodní lázni do husté světlé pěny. Trvá to asi půl hodiny, voda pod hrncem s vejci musí vařit.
Pak odstavíme a za občasného prošlehání necháme vychladnout.
Do vlažné vaječné pěny po kouskách vešleháme změklé máslo, potom mandle a rum.
Kompot scedíme a broskve nakrájíme na plátky.
Čtvercovou dortovou formu o straně 20 cm (nebo jinou nádobu) vyložíme potravinářskou folií. Na dno naskládáme piškoty těsně vedle sebe a každý polijeme kompotovou šťávou. Pak piškoty potřeme menší polovinou krému, urovnáme a naskládáme další vrstvu piškotů. Opět každý pokropíme a celou vrstvu pokryjeme asi polovinou zbylého krému. Na něj naskládáme plátky broskví a zatřeme zbytkem krému. Poklademe poslední vrstvou piškotů, lehce je přitlačíme a opět pokropíme. Formu přetáhneme potravinářskou fólií a dáme do ledničky. Druhý den opatrně vyklopíme a stáhneme fólii. Povrch dortu pokryjeme ušlehanou smetanou a libovolně ozdobíme.
Podobné recepty:
Tvarohovo-šlehačkový dort,
Ořechovo-karamelová roláda,
Kávový dort s čokoládou,
Pařížské palačinky,
Pro tenistu,
Čokoládové řezy,
Osvěžující stracciatela,
Medvídek s dortíkem,
Taštičky z lístkového těsta plněná brynzou,
Staročeské lívance,
Dort panenka (ořechový),
Letní dortík s třešněmi,
Dort 100,
Jahodové tiramisu,
Ořechový dort s pařížským krémem,
Malá parádnice,
Mátová zmrzlina,
Dort s kuželkami,
Košík s kopretinami,
Jablkový dort,
další recepty z kategorie Dezerty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.