Mandlový nepečený dezert

Hodnocení receptu

Ingredience

42 dlouhých piškotů
1 velká plechovka broskvového kompotu
250 g másla
4 vejce
150 g krystalového cukru
200 g mletých mandlí
2 lžíce rumu
250 ml smetany ke šlehání

Postup

Vejce s cukrem ušleháme ve vodní lázni do husté světlé pěny. Trvá to asi půl hodiny, voda pod hrncem s vejci musí vařit.
Pak odstavíme a za občasného prošlehání necháme vychladnout.
Do vlažné vaječné pěny po kouskách vešleháme změklé máslo, potom mandle a rum.
Kompot scedíme a broskve nakrájíme na plátky.
Čtvercovou dortovou formu o straně 20 cm (nebo jinou nádobu) vyložíme potravinářskou folií. Na dno naskládáme piškoty těsně vedle sebe a každý polijeme kompotovou šťávou. Pak piškoty potřeme menší polovinou krému, urovnáme a naskládáme další vrstvu piškotů. Opět každý pokropíme a celou vrstvu pokryjeme asi polovinou zbylého krému. Na něj naskládáme plátky broskví a zatřeme zbytkem krému. Poklademe poslední vrstvou piškotů, lehce je přitlačíme a opět pokropíme. Formu přetáhneme potravinářskou fólií a dáme do ledničky. Druhý den opatrně vyklopíme a stáhneme fólii. Povrch dortu pokryjeme ušlehanou smetanou a libovolně ozdobíme.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-18 09:56:14 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři