Škopíček plný rybiček

Hodnocení receptu

Ingredience

500 g tvarohu
1/2 l bílého jogurtu
300 ml ovocné šťávy (může být z kompotu)
2 sáčky (40 g) želatiny
4 lžíce cukru
2 vanilkové cukry
ovoce (čerstvé nebo kompotované)
1 smetana ke šlehání (Rama Cremefine na šlehání)
bonbóny - rybičky
2 balíčky oplatek Kolonáda

Postup

Želatinu namočíme na deset minut do ovocné šťávy. Zatím v míse rozšleháme tvaroh, jogurt a cukr na hladkou hmotu a zamícháme do ní kousky ovoce (použila jsem ananasový kompot). Šťávu se želatinou zahříváme za stálého míchání do rozpuštění želatiny (nevařit!). Odstavíme a přidáme do ní 2 lžíce tvarohové hmoty, rozmícháme a vlijeme do zbytku. Promícháme a nalijeme do studenou vodou vypláchnuté dortové formy. Necháme ztuhnout v ledničce. Ztuhlý dort nožem oddělíme od boční stěny formy, kruh odstraníme, dort překlopíme vzhůru nohama na podnos a opatrně sloupneme dno formy. Na obvod dortu nalepíme oplatky podle fotografie a převážeme mašlí. Smetanu ušleháme dotuha, přemístíme do škopku, povrch zvlníme lžící a ozdobíme rybičkami.
Upozornění - nedělat moc dopředu, oplatky od šlehačky navlhnou a kroutí se!

Datum vložení inzerátu: 2011-07-18 10:35:36 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři