Šlehačková bomba s ovocem

Hodnocení receptu

Ingredience

250 ml smetany ke šlehání
1 želatinový ztužovač Dr.Oetker (50 g)
1 vanilkový cukr
1 lžíce cukru krupice
1 plechovka broskvového kompotu (410 g)
180 g červeného rybízu
piškot: 3 vejce
90 g cukru krupice
120 g hladké mouky
na ozdobu: hořká čokoláda
strouhaný kokos

Postup

Nejdřív upečeme piškot - vejce s cukrem ušleháme do světlé husté pěny, vmícháme mouku a rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení. Pečeme dorůžova asi 8 minut při 200°C. Necháme vychladnout. Rybíz zasypeme vanilkovým cukrem, broskve zcedíme a nakrájíme na drobné kousky. Smetanu se lžící cukru ušleháme dotuha. Do větší misky dáme 100 ml kompotové šťávy, přisypeme ztužovač a metličkou dobře rozšleháme. Po částech přidáváme šlehačku a zlehka vmícháme, nakonec vmícháme všechno ovoce. Hlubší mísu vyložíme fólií a nalijeme do ní polovinu hmoty. Z piškotového plátu vykrojíme kolečko příslušné velikosti a ovocnou šlehačku jím zakryjeme. Nalijeme zbytek šlehačky a překryjeme druhým - větším kolem piškotu. Lehce přimáčkneme, překryjeme fólií a dáme do ledničky ztuhnout (2 - 3 hodiny). Po ztuhnutí vyklopíme na talíř, posypeme strouhanou čokoládou a moučkovým cukrem nebo kokosem. Podle možností a fantazie můžeme použít i jiné ovoce.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-18 10:36:29 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři