Šlehačkovo-jahodový dezert
Ingredience
250 ml smetany ke šlehání
1 vanilkový cukr
1 želatinový ztužovač
150 g jahod ( i mražené)
dětstké piškoty
Postup
Smetanu s vanilkovým cukrem ušleháme dotuha. Vmícháme rozmačkané jahody. Želatinový ztužovač rozmícháme podle návodu na sáčku ve 100 ml vody (použila jsem jahodovou šťávu) a po částech vmícháme jahodovou šlehačku.
Formu na srnčí hřbet vyložíme alobalem nebo folií, naplníme hmotou a poklademe piškoty. Přečnívající části alobalu překryjeme přes piškoty, zlehka přimáčkneme a dáme ztuhnout do ledničky.
Ztuhlé vyklopíme a krájíme na kousky. Na talíři přelijeme rozmačkanými jahodami a ozdobíme pusinkou šlehačky (není nutné).
Podobné recepty:
S ovocem a se šlehačkou,
Alenčin tvarohový dortík,
Čoko-smetanová poleva na dort,
Nepravé tiramisu,
Jirkova slivovice,
Jahodové srdce,
Tlačenková podkova,
Čokoládový krém jinak,
Třené lívance,
Punčová roláda,
Kapučínová roláda,
Svatební dort,
Dort s kuželkami,
Jogurtový dort,
Rychlá šlehačková roláda,
Nepečený ovocný dort,
Čokoládový s banány,
Dort pro Toníčka,
Osvěžující stracciatela,
Karamelová šlehačka (do dortu),
další recepty z kategorie Dezerty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.