Šlehačkovo-jahodový dezert
Ingredience
250 ml smetany ke šlehání
1 vanilkový cukr
1 želatinový ztužovač
150 g jahod ( i mražené)
dětstké piškoty
Postup
Smetanu s vanilkovým cukrem ušleháme dotuha. Vmícháme rozmačkané jahody. Želatinový ztužovač rozmícháme podle návodu na sáčku ve 100 ml vody (použila jsem jahodovou šťávu) a po částech vmícháme jahodovou šlehačku.
Formu na srnčí hřbet vyložíme alobalem nebo folií, naplníme hmotou a poklademe piškoty. Přečnívající části alobalu překryjeme přes piškoty, zlehka přimáčkneme a dáme ztuhnout do ledničky.
Ztuhlé vyklopíme a krájíme na kousky. Na talíři přelijeme rozmačkanými jahodami a ozdobíme pusinkou šlehačky (není nutné).
Podobné recepty:
Šestihran s růžemi,
Ovocný dort 1,
Čokoládový s banány,
Višňová roláda,
Lehký osvěžující dortík,
Okno,
Čokoroláda s meruňkami,
Tatrankové pracny s kokosem,
Šlehačkový dort,
Kaštanová roláda,
Šlehačkovo-čokoládový,
Karamelový krém,
Ořechová nádivka do dortu,
Svěží ananasový dezert,
Dort 100,
Mandlovo-čokoládový dort,
Jarmilčiny kremrole,
Šlehačkový dortík,
Banánová šlehačka,
Malá parádnice,
další recepty z kategorie Dezerty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.