Šlehačkovo-jahodový dezert
Ingredience
250 ml smetany ke šlehání
1 vanilkový cukr
1 želatinový ztužovač
150 g jahod ( i mražené)
dětstké piškoty
Postup
Smetanu s vanilkovým cukrem ušleháme dotuha. Vmícháme rozmačkané jahody. Želatinový ztužovač rozmícháme podle návodu na sáčku ve 100 ml vody (použila jsem jahodovou šťávu) a po částech vmícháme jahodovou šlehačku.
Formu na srnčí hřbet vyložíme alobalem nebo folií, naplníme hmotou a poklademe piškoty. Přečnívající části alobalu překryjeme přes piškoty, zlehka přimáčkneme a dáme ztuhnout do ledničky.
Ztuhlé vyklopíme a krájíme na kousky. Na talíři přelijeme rozmačkanými jahodami a ozdobíme pusinkou šlehačky (není nutné).
Podobné recepty:
Bob a Bobek,
Malá parádnice,
PF 2009,
Dort panenka (ořechový),
Dort panenka (ananasový),
Dort pro čarodějnici,
Lehký osvěžující dortík,
Broskvový amaroun,
Vanilkový krém s gustinem,
Kávová zmrzlina,
Tiramisu řez,
Dort symfonie,
Jahodová dýně,
Korpus z celých vajec,
Letní dortík s třešněmi,
Ořechový dort s pařížským krémem,
Falešný marcipán,
Sýrový koláč se šunkou,
Dort s autíčky,
Třepací dort hnědý,
další recepty z kategorie Dezerty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.