Zmrzlinové dortíčky s ovocným přelivem
Ingredience
250 ml smetany ke šlehání
60 g moučkového cukru
3 žloutky
vaječný likér
mleté mandle
omáčka: 2 hrsti lesního ovoce (ostružiny, borůvky, jahody, maliny)
100 ml červeného vína
cukr dle chuti
mletý badyán
pomerančová kůra
1 lžička solamylu
Postup
Smetanu ušleháme dotuha. Pak zlehka vmícháme cukr, mleté mandle a žloutky. Dochutíme vaječným likérem.
Hotovým krémem naplníme silikonové formičky a uložíme do mražáku. Necháme důkladně zmrazit.
Do cca 100 ml vařící vody vlijeme víno, přisypeme polovinu ovoce a znovu přivedeme k varu. Podle chuti osladíme. Okořeníme špetkou badyánu, pomerančovou kůrou a zahustíme solamylem rozmíchaným v trošce vody. Povaříme asi 5 minut.
Pak odstavíme, přisypeme zbytek ovoce, necháme vychladnout a dáme do ledničky.
Dortík vytlačime z formy a na talíři přelijeme vychlazenou ovocnou omáčkou. Ozdobíme čerstvým ovocem, likérem, mandlemi a lístkem máty.
Podobné recepty:
Nugátový dort,
Meruňkovo-citronový dort,
Třepací dort,
Kakaová roláda s tvarohem,
Dort zastudena,
Maršmelounová hmota,
Prasátko pro štěstí,
Mramorovaný s mečem,
Karamelová roláda,
Košík,
Kávové řezy,
Mandlovo-čokoládový dort,
Kremeše,
Višňový dort s pálenkou,
Dvoubarevná roláda,
Šlehačková bomba s ovocem,
Čokoládová poleva,
Dort Malakov,
Traktor,
Srdce pro babičku,
další recepty z kategorie Dezerty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.