Zmrzlinové dortíčky s ovocným přelivem
Ingredience
250 ml smetany ke šlehání
60 g moučkového cukru
3 žloutky
vaječný likér
mleté mandle
omáčka: 2 hrsti lesního ovoce (ostružiny, borůvky, jahody, maliny)
100 ml červeného vína
cukr dle chuti
mletý badyán
pomerančová kůra
1 lžička solamylu
Postup
Smetanu ušleháme dotuha. Pak zlehka vmícháme cukr, mleté mandle a žloutky. Dochutíme vaječným likérem.
Hotovým krémem naplníme silikonové formičky a uložíme do mražáku. Necháme důkladně zmrazit.
Do cca 100 ml vařící vody vlijeme víno, přisypeme polovinu ovoce a znovu přivedeme k varu. Podle chuti osladíme. Okořeníme špetkou badyánu, pomerančovou kůrou a zahustíme solamylem rozmíchaným v trošce vody. Povaříme asi 5 minut.
Pak odstavíme, přisypeme zbytek ovoce, necháme vychladnout a dáme do ledničky.
Dortík vytlačime z formy a na talíři přelijeme vychlazenou ovocnou omáčkou. Ozdobíme čerstvým ovocem, likérem, mandlemi a lístkem máty.
Podobné recepty:
Míč,
Tři květiny pro dědečka,
Tvarohovo-špenátový koláč se šunkou,
Košík,
Škvarkové placičky s mákem,
Autíčkový bez mléčné bílkoviny,
Pařížské palačinky,
Falešný marcipán,
Mramorový dort,
Žloutkový krém,
Pikantní ořechová roláda,
Plněný slaný koláč,
Mašličkový,
Drak,
Modelovací čokoláda,
Medovník,
Tenisová raketa,
Mátová zmrzlina,
Vídeňský zákusek,
Větrníky se slanou náplní,
další recepty z kategorie Dezerty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.