Francouzské vánoční poleno
Ingredience
Těsto: 200g polohrubé mouky
5 vajec
180 g krupicového cukru
20g kakaa
tuk na vymazání plechu
Krém: 5 dl mléka
2 balíčky pudinkového prášku s čokoládovou příchutí
80g cukru
50g másla
Postup
Vejce a cukr utřeme do pěny a přimícháme prosátou mouku s kakaem. Rozetřeme na vymazaný plech a pečeme při 200°C 4-5 minut. Upečený plát těsta položíme na vlhkou utěrku, potřeme částí krému, pomocí utěrky zarolujeme a necháme asi 1 hodinu vychladnout. Pak potřeme povrch zbylým krémem a dozdobíme např. lístky z marcipánu a sněhovými pusinkami. Krém: Pudink uvaříme a po vychladnutí přidáme změklé máslo a umícháme hladký krém. Můžeme konzumovat hned po ztuhnutí, ale uleželé 3 - 4 dny v ledničce je mnohem lepší.
Podobné recepty:
Roláda bez mouky,
Střecha z Be-be sušenek,
Lososový dortík,
Tanec motýlů,
Šlehačková šachovnice,
Svatební dort,
Kakaová roláda s malinovým krémem,
Malá parádnice,
Letní dortík s třešněmi,
Aspikový dort,
Zahrádka,
Vanilkovo-višňová roláda,
Punčová roláda,
Jirkova slivovice,
Kokosový krém s medem,
Prasátko pro štěstí,
Kávový dort s čokoládou,
Jahodové tiramisu,
Pruhovaná roláda,
Svatební kopretiny - oranžový,
další recepty z kategorie Dezerty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.