Francouzské vánoční poleno

Hodnocení receptu

Ingredience

Těsto: 200g polohrubé mouky
5 vajec
180 g krupicového cukru
20g kakaa
tuk na vymazání plechu
Krém: 5 dl mléka
2 balíčky pudinkového prášku s čokoládovou příchutí
80g cukru
50g másla

Postup

Vejce a cukr utřeme do pěny a přimícháme prosátou mouku s kakaem. Rozetřeme na vymazaný plech a pečeme při 200°C 4-5 minut. Upečený plát těsta položíme na vlhkou utěrku, potřeme částí krému, pomocí utěrky zarolujeme a necháme asi 1 hodinu vychladnout. Pak potřeme povrch zbylým krémem a dozdobíme např. lístky z marcipánu a sněhovými pusinkami. Krém: Pudink uvaříme a po vychladnutí přidáme změklé máslo a umícháme hladký krém. Můžeme konzumovat hned po ztuhnutí, ale uleželé 3 - 4 dny v ledničce je mnohem lepší.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-19 12:32:03 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři