Francouzské vánoční poleno
Ingredience
Těsto: 200g polohrubé mouky
5 vajec
180 g krupicového cukru
20g kakaa
tuk na vymazání plechu
Krém: 5 dl mléka
2 balíčky pudinkového prášku s čokoládovou příchutí
80g cukru
50g másla
Postup
Vejce a cukr utřeme do pěny a přimícháme prosátou mouku s kakaem. Rozetřeme na vymazaný plech a pečeme při 200°C 4-5 minut. Upečený plát těsta položíme na vlhkou utěrku, potřeme částí krému, pomocí utěrky zarolujeme a necháme asi 1 hodinu vychladnout. Pak potřeme povrch zbylým krémem a dozdobíme např. lístky z marcipánu a sněhovými pusinkami. Krém: Pudink uvaříme a po vychladnutí přidáme změklé máslo a umícháme hladký krém. Můžeme konzumovat hned po ztuhnutí, ale uleželé 3 - 4 dny v ledničce je mnohem lepší.
Podobné recepty:
Dort za sběr 2,
Alenčin tvarohový dortík,
Modelovací a potahovací hmota,
Dort s kuželkami,
Mandarinkový řez,
Višňový s čokoládou pro 9.B,
Dort s vaječným koňakem,
Slané rolády s ořechy k vínu,
Kakaovo-vanilkový dort,
Želvička,
Kávový dort s čokoládou,
Čokoládová poleva máslová,
Mramorovaný korpus,
Dort mašinka,
Tvarohové amolety,
Šlehačkovo-jahodový dezert,
Jahodové pudinkové řezy,
Jablečná roláda,
Pudinkové be-be řezy,
Zahrádka,
další recepty z kategorie Dezerty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.