Francouzské vánoční poleno
Ingredience
Těsto: 200g polohrubé mouky
5 vajec
180 g krupicového cukru
20g kakaa
tuk na vymazání plechu
Krém: 5 dl mléka
2 balíčky pudinkového prášku s čokoládovou příchutí
80g cukru
50g másla
Postup
Vejce a cukr utřeme do pěny a přimícháme prosátou mouku s kakaem. Rozetřeme na vymazaný plech a pečeme při 200°C 4-5 minut. Upečený plát těsta položíme na vlhkou utěrku, potřeme částí krému, pomocí utěrky zarolujeme a necháme asi 1 hodinu vychladnout. Pak potřeme povrch zbylým krémem a dozdobíme např. lístky z marcipánu a sněhovými pusinkami. Krém: Pudink uvaříme a po vychladnutí přidáme změklé máslo a umícháme hladký krém. Můžeme konzumovat hned po ztuhnutí, ale uleželé 3 - 4 dny v ledničce je mnohem lepší.
Podobné recepty:
Višňový dort s pálenkou,
Čokoládový krém s moučnou kaší,
Dort s kuželkami,
Kniha,
Slaný s muchomůrkou,
Tvarohový dort na roládě,
Tatrankové pracny s kokosem,
Tenisová raketa,
Letní dortík s třešněmi,
Osvěžující stracciatela,
Slané rolády s ořechy k vínu,
Alenčin tvarohový dortík,
MEDOVNÍK - Lucka,
Kakaová poleva,
Pařížská šlehačka 2,
Kávové řezy,
Šlehačkovo-čokoládový,
Borůvkovo-jogurtové osvěžení,
Višňový s čokoládou pro 9.B,
Slané srdce,
další recepty z kategorie Dezerty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.