Piškotová roláda
Ingredience
5 vajec
150g krupicového cukru
100g polohrubé mouky
1 lžíce oleje
Postup
Z bílků ušleháme měkký sníh. Po trochách zašleháváme cukr a ušleháme tuhý hustý sníh. Rychlost snížíme na minimum a zašleháme žloutky jeden po druhém. Nakonec zlehka ručně vmícháme mouku a olej. Rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení a upečeme v troubě vyhřáté na 200°C (asi 10 minut). Po vytažení z trouby opatrně nožem oddělíme okraje těsta od papíru či plechu, jemně poprášíme moukou, na to položíme další kus papíru na pečení a celé to překlopíme na vál. Opatrně sloupneme papír na kterém se to peklo, hned ho však položíme zpátky a celé srolujeme (nový papír-těsto-papír na kterém se to peklo). Necháme vychladnout. Po vychladnutí rozmotáme, potřeme meruňkovou marmeládou, na ni rozetřeme krém a znovu srolujeme. Povrch rolády potřeme zbytkem krému a posypeme (kakaem, kokosem, mletými ořechy,...). Roládu můžeme samozřejmě naplnit čímkoliv jiným podle zvyklostí.
Podobné recepty:
Třepací dort hnědý,
Kávový dort s čokoládou,
Dášin marcipán,
Vanilkový dárek,
Čokobanánový dort,
Borůvkovo-jogurtové osvěžení,
Otakárek meruňkový,
Roláda bez mouky,
Patrové srdce,
Maršmelounová hmota,
Krabdort,
Kakaová roláda s malinovým krémem,
Medovník - Iva,
Žloutkové řezy,
Dort s koníkem,
Jogurtový amaroun,
Kávový s kopretinami,
Jahodová louka,
Jablkový dort,
Růžové srdce,
další recepty z kategorie Dezerty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.