Semifreda bez formy

Hodnocení receptu

Ingredience

korpus: 4 vejce
160 g cukru krupice
4 lžíce oleje
120 g hladké mouky
20 g kakaového prášku
náplň: 250 ml smetany ke šlehání
125 g jogurtového zeesanu
250 g šťávy z meruňkového kompotu
1 vanilkový cukr
na ozdobu: 250 ml smetany ke šlehání
kompotované meruňky
čokoládové ozdoby

Postup

Celá vejce s cukrem ušleháme do husté svělé pěny. Zašleháme olej a vařečkou zlehka vmícháme mouku smíchanou s kakaem. Nalijeme na vymazaný a vysypaný hlubší plech a upečeme (200°C, 8-10 minut). Upečený plát vyklopíme na papír na pečení a necháme vychladnout. Pak ho vrátíme na plech (čistý) a vytvoříme kolem ohrádku z alobalu.
Smetanu ušleháme s vanilkovým cukrem do polotuha. Zeesan rozšleháme metličkou se šťávou. Postupně vmícháme smetanu a společně došleháme dotuha. Tuto hmotu rozetřeme na piškotový plát a v ledničce necháme ztuhnout.
Potom vykrajujeme kousky kovovou formičkou, z níž je opatrně vytlačujeme zespodu prsty. Libovolně dozdobíme šlehačkou, ovocem a čokoládou.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-20 15:18:46 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři