Šlehačková vejce
Ingredience
těsto: 6 vajec
230 g krystalového cukru
3 lžíce oleje
3 lžíce vody
230 g hladké mouky
náplň: 250 + 200 ml smetany ke šlehání
80 g jahodového zeesanu
65 ml vody
1 vanilkový cukr
strouhaná čokoláda
Postup
Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Zašleháme žloutky, olej s vodou a vařečkou zlehka vmícháme mouku.
Těsto rozetřeme na plech a upečeme (200°C, 10 minut).
Z vychladlého plátu vykrájíme vykrajovátkem vejce (nebo jiné tvary).
250 ml smetany ušleháme do polotuha. Zeesan rozšleháme s vodou a do této směsi vmícháme smetanu. Společně vyšleháme do tuha.
Jahodovou šlehačku dáme do cukrářského pytlíku se špičkou (pozor, nesmí být moc jemná, v zeesanu jsou kousky jahod) a nastříkáme na piškotová vajíčka.
200 ml smetany ušleháme dotuha, dáme rovněž do pytlíku na vajíčka nazdobíme. Nakoned je můžeme posypat strouhanou čokoládou.
Podobné recepty:
Čokoládový s banány,
Třepací dort hnědý,
Vaječný šlehaný krém,
Pikantní ořechová roláda,
Kakaová poleva,
Červené růže,
Jahodová Charlotte,
Šlehačkovo-čokoládový,
Bramborový dort s čokoládou,
Pro tenistu,
Letní dortík s třešněmi,
Čoko-ovocný dort,
Dášin marcipán,
Ořechový dort s pařížským krémem,
Čokoládové řezy,
Řez tiramisu,
Šlehačkový dort,
Dortíčky,
Variace na písecký dort,
Mandarinkové řezy se šlehačkou,
další recepty z kategorie Dezerty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.