Slaná cuketová bábovka
Ingredience
700 g mladé cukety (jsou to 2 menší)
2 velké cibule
300 g uzeniny (salám, kabanos, špekáčky)
150 g tvrdého sýra
4 vejce
200 g hrubé mouky
1 prášek do pečiva
velká hrst ovesných vloček
hrst slunečnicových semínek
7 lžic olivového oleje
sůl
mletý pepř
majoránka
Postup
Cuketu nahrubo nastrouháme (i se slupkou), posolíme a necháme postát. Zatím nahrubo nastrouháme uzeninu, sýr a cibuli. Mouku smícháme s práškem do pečiva. Bábovkovou formu pořádně vymažeme a vysypeme hrubou moukou nebo strouhankou. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh.
Z cukety slijeme puštěnou vodu, přidáme ostatní nastrouhané suroviny, žloutky a dobře promícháme. Pak vmícháme mouku s práškem, ovesné vločky, semínka, špetku pepře a majoránku. Nakonec zlehka zamícháme sníh.
Hmotu nalijeme do bábovkové formy (nebo dvou menších, lépe se propeče) a vložíme do trouby vyhřáté na 190°C. Pečeme do zezlátnutí povrchu, 45-60 minut.
Chutná teplá i studená, nejlépe se zeleninovým salátem.
Podobné recepty:
Nepravé tiramisu,
Šlehačkovo-jahodový dezert,
Podkova,
Tři květiny pro dědečka,
Beruška,
Jahodové pudinkové řezy,
Čokobanánový dort,
Pudinkové kostky s tvarohem - bez mouky!,
Jahodová dýně,
Dortíčky,
Jubilant,
Piškotová roláda,
Okno,
Dort za sběr 1,
Kakaový tunel,
Růžové srdce,
Kniha,
Čokoládová poleva,
Čoko-ovocný dort,
Modelovací čokoláda,
další recepty z kategorie Dezerty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.