Slaná cuketová bábovka
Ingredience
700 g mladé cukety (jsou to 2 menší)
2 velké cibule
300 g uzeniny (salám, kabanos, špekáčky)
150 g tvrdého sýra
4 vejce
200 g hrubé mouky
1 prášek do pečiva
velká hrst ovesných vloček
hrst slunečnicových semínek
7 lžic olivového oleje
sůl
mletý pepř
majoránka
Postup
Cuketu nahrubo nastrouháme (i se slupkou), posolíme a necháme postát. Zatím nahrubo nastrouháme uzeninu, sýr a cibuli. Mouku smícháme s práškem do pečiva. Bábovkovou formu pořádně vymažeme a vysypeme hrubou moukou nebo strouhankou. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh.
Z cukety slijeme puštěnou vodu, přidáme ostatní nastrouhané suroviny, žloutky a dobře promícháme. Pak vmícháme mouku s práškem, ovesné vločky, semínka, špetku pepře a majoránku. Nakonec zlehka zamícháme sníh.
Hmotu nalijeme do bábovkové formy (nebo dvou menších, lépe se propeče) a vložíme do trouby vyhřáté na 190°C. Pečeme do zezlátnutí povrchu, 45-60 minut.
Chutná teplá i studená, nejlépe se zeleninovým salátem.
Podobné recepty:
Rozkvetlá bábovka,
Dortíčky,
Stomix,
Falešný marcipán,
Čokoládový dezert pokušení,
Hustá čokoládová poleva,
Vanilkový tvarohový krém,
Žabí princ,
Dort Jadran,
Čokoládový s kapučínem,
Kávový dort s čokoládou,
Jubilant,
Ananasové nebe,
Štafetky,
Tvarohové suflé,
MEDOVNÍK - Lucka,
Bramborový dort s čokoládou,
Jogurtový amaroun,
Podkova,
Modelovací čokoláda,
další recepty z kategorie Dezerty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.