Mrkvový guláš

Hodnocení receptu

Ingredience

2 lžíce oleje
800 g hovězího masa
1 cibule
10 mrkví
2 lžíce hladké mouky
500 ml tmavého piva
1 hovězí masoxová kostka
sůl a pepř podle chuti
3 bobkové listy
špetka cukru
1 větší snítka tymiánu (nebo větší špetka sušeného)

Postup

Maso nakrájíme na kostky, cibuli nahrubo, mrkev na kolečka.
V litinovém kastrolu či pekáčku rozpálíme olej a opečeme na něm maso ze všech stran, aby se zatáhlo a zhnědlo (trvá to asi 10 minut). Potom maso z kastrolu vyndáme a opečeme v něm cibuli s mrkví, dokud neztmavnou. Pak je posypeme moukou a zamícháme. Maso vrátíme k zelenině, promícháme, podlijeme pivem a přidáme rozdrobenou kostku masoxu. Ochutíme solí, pepřem a cukrem, přidáme bobkový list s tymiánem. Povaříme asi pět minut. Přikryjeme pokličkou a vložíme do trouby vyhřáté na 170-180°C. Pečeme asi 2 a půl hodiny, dokud maso úplně nezměkne. Během pečení hlídáme, podle potřeby podlijeme horkou vodou.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-07 21:15:12 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři