Mrkvový guláš
Ingredience
2 lžíce oleje
800 g hovězího masa
1 cibule
10 mrkví
2 lžíce hladké mouky
500 ml tmavého piva
1 hovězí masoxová kostka
sůl a pepř podle chuti
3 bobkové listy
špetka cukru
1 větší snítka tymiánu (nebo větší špetka sušeného)
Postup
Maso nakrájíme na kostky, cibuli nahrubo, mrkev na kolečka.
V litinovém kastrolu či pekáčku rozpálíme olej a opečeme na něm maso ze všech stran, aby se zatáhlo a zhnědlo (trvá to asi 10 minut). Potom maso z kastrolu vyndáme a opečeme v něm cibuli s mrkví, dokud neztmavnou. Pak je posypeme moukou a zamícháme. Maso vrátíme k zelenině, promícháme, podlijeme pivem a přidáme rozdrobenou kostku masoxu. Ochutíme solí, pepřem a cukrem, přidáme bobkový list s tymiánem. Povaříme asi pět minut. Přikryjeme pokličkou a vložíme do trouby vyhřáté na 170-180°C. Pečeme asi 2 a půl hodiny, dokud maso úplně nezměkne. Během pečení hlídáme, podle potřeby podlijeme horkou vodou.
Podobné recepty:
Dvoumasový kari guláš,
Paprikový guláš,
Krůtí guláš s klobásou,
Bramborový guláš,
Bramborový guláš s fazolemi a paprikou,
Rychlý fazolový guláš,
Pikantní hovězí guláš,
Zabijačkový guláš,
Guláš z červené řepy,
Guláš z kuřete,
Kuřecí guláš s paprikou,
Mrkvový guláš,
Fazolový guláš,
Segedínský guláš,
Manželův gulášek,
Guláš z trouby,
Guláš pana Antonína,
Dvoumasový kari guláš,
Rychlý fazolový guláš,
Barevný guláš,
další recepty z kategorie Guláš
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.