Paprikový guláš
Ingredience
600 g hovězí kližky
3 velké cibule
2 lžíce oleje
100 g anglické slaniny
2 lžičky sladké mleté papriky
0,5 lžičky pálivé mleté papriky
mletý pepř
sůl
3 lžičky harisy
2 lžíce hladké mouky
Postup
Omyté a osušené maso nakrájíme na kostky, cibuli a anglickou na drobné kostičky.
Na rozpáleném oleji osmahneme cibuli se slaninou dozlatova.
Přidáme maso a za častého míchání pořádně ze všech stran opečeme do zatažení.
Osolíme, opepříme, poprášíme paprikou a dobře promícháme.
Podlijeme troškou vody a pod pokličkou dusíme doměkka. Podle potřeby vodu přilijeme, ale jenom tak, aby se maso opravdu dusilo, ne vařilo.
Měkké maso necháme vydusit na tuk (aby se vypařila všechna voda), zaprášíme moukou a důkladně promícháme.
Zalijeme horkou vodou, přidáme harisu a ještě 10 minut povaříme.
Podáváme s houskovými knedlíky.
Podobné recepty:
Kuřecí guláš s paprikou,
Silvestrovský guláš,
Guláš s uzenou paprikou,
Barevný guláš,
Zabijačkový guláš,
Cibulkový guláš,
Prezidentský guláš,
Guláš z kuřete,
Mrkvový guláš,
Manželův gulášek,
Dřevorubecký segedínský guláš,
Guláš z červené řepy,
Barevný guláš,
Pikantní hovězí guláš,
Kari guláš,
Bramborový guláš,
Pivní guláš,
Guláš z trouby,
Fazolový guláš,
Karlovarský guláš,
další recepty z kategorie Guláš
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.