Bramborový guláš

Hodnocení receptu

Ingredience

600 g oloupaných brambor
200 g uzeniny (špekáčky, kabanos, párky,...)
2 cibule
1 paprika
trochu oleje
2 vrchovaté lžíce hladké mouky
sůl
mletý pepř
majoránka
1 lžička mleté papriky
špetka kmínu
3 stroužky česneku

Postup

Brambory a uzeninu nakrájíme na kousky, papriku na nudličky. Na oleji necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, přidáme mouku a usmažíme růžovou jíšku. Nakonec do ní přimícháme mletou papriku. Přilijeme asi litr (možná trochu víc, záleží jak hustý guláš máme rádi) studené vody, osolíme, opepříme, vsypeme pokrájené brambory, uzeninu a papriku, okmínujeme a za občasného zamíchání vaříme do změknutí brambor. Před koncem vaření přidáme větší špetku majoránky, kdo chce, může přidat kostku masoxu. Po vypnutí a ukončení varu přimícháme prolisovaný česnek. Podáváme s pečivem.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-08 12:09:59 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři