Bramborový guláš
Ingredience
600 g oloupaných brambor
200 g uzeniny (špekáčky, kabanos, párky,...)
2 cibule
1 paprika
trochu oleje
2 vrchovaté lžíce hladké mouky
sůl
mletý pepř
majoránka
1 lžička mleté papriky
špetka kmínu
3 stroužky česneku
Postup
Brambory a uzeninu nakrájíme na kousky, papriku na nudličky. Na oleji necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, přidáme mouku a usmažíme růžovou jíšku. Nakonec do ní přimícháme mletou papriku. Přilijeme asi litr (možná trochu víc, záleží jak hustý guláš máme rádi) studené vody, osolíme, opepříme, vsypeme pokrájené brambory, uzeninu a papriku, okmínujeme a za občasného zamíchání vaříme do změknutí brambor. Před koncem vaření přidáme větší špetku majoránky, kdo chce, může přidat kostku masoxu. Po vypnutí a ukončení varu přimícháme prolisovaný česnek. Podáváme s pečivem.
Podobné recepty:
Pivní guláš,
Zabijačkový guláš,
Rychlý fazolový guláš,
Guláš z červené řepy,
Guláš z kuřete,
Barevný guláš,
Karlovarský guláš,
Barevný guláš,
Guláš s uzenou paprikou,
Prezidentský guláš,
Cibulkový guláš,
Dřevorubecký segedínský guláš,
Krůtí guláš s klobásou,
Mrkvový guláš,
Pikantní hovězí guláš,
Kuřecí guláš s paprikou,
Rychlý fazolový guláš,
Silvestrovský guláš,
Segedínský guláš,
Manželův gulášek,
další recepty z kategorie Guláš
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.