Dvoumasový kari guláš

Hodnocení receptu

Ingredience

400 g hovězí kližky
400 g vepřového plecka
0,5 kg cibule
2 vrchovaté lžičky kari
1 lžička mleté sladké papriky
špetka pepře
sůl
1 zelená paprika
2 lžíce hladké mouky
2 lžíce sádla nebo oleje

Postup

Maso pokrájíme na kostky, vepřové na větší než hovězí. Cibuli nakrájíme nahrubo, papriku očistíme od semínek a pokrájíme na nudličky.

Na tuku osmahneme cibuli do zezlátnutí. Přidáme maso a za častého míchání opečeme společně s cibulí dohněda.

Pak vmícháme kari a mletou papriku a podlijeme vodou, ne moc.

Osolíme, opepříme, přidáme syrovou papriku a promícháme. Přikryjeme pokličkou a dusíme doměkka.

Podle potřeby podléváme horkou vodou, tak, aby maso nebylo úplně potopené.

Až je maso téměř měkké, necháme vodu vydusit, maso zaprášíme moukou, promícháme a znovu zalijeme horkou vodou. Přikryjeme a dodusíme doměkka.

Podáváme s čímkoliv co rádi ke guláši.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-08 13:05:10 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři