Dřevorubecký segedínský guláš

Hodnocení receptu

Ingredience

3/4 kg vepřové plece
sůl
pepř
3 lžíce sádla
50 g slaniny
2 cibule
1 lžíce mleté papriky
2 stroužky česneku
1/2 l vývaru z masoxu
1/2 lžičky drceného kmínu
1 sáček kysaného zelí
1/4 l zakysané smetany
1 lžíce hladké mouky

Čas přípravy

60 minut

Postup

Maso nakrájíme na kostky, osolíme, mírně opepříme a promícháme. V tlakovém hrnci rozehřejeme sádlo, vhodíme nadrobno nakrájenou slaninu, rozškvaříme ji, přidáme nahrubo nakrájenou cibuli a lehce ji osmahneme. Pak vhodíme maso, za stálého míchání osmahneme, přidáme papriku, opět promícháme a hned zalijeme horkým vývarem z masoxu nebo vodou. Přivedeme k varu, přidáme plátky česneku, kmín, překrájené a předem propláchnuté zelí. Uzavřeme poklicí a dusíme půl hodiny. Pak necháme dojít, sejmeme poklici, zahustíme smetanou, v níž jsme rozmíchali mouku a za stálého míchání povaříme. Dosolíme a můžeme přidat i dvě lžíce kečupu. Podáváme s chlebem nebo houskovými knedlíky.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-05 14:08:15 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři