Kari hrnec

Hodnocení receptu

Ingredience

3-4 kuřecí prsní řízky
3 velké cibule
1 sáček koření kari
olej
2-3 velké mrkve
4 středně velké brambory
2 kostky kuřecího bujónu
3 lžíce kukuřičného škrobu (maizena, gustin)
200 ml smetany
sůl

Postup

Maso, cibuli, mrkev a brambory nakrájíme na větší kostky.

Na rozpáleném oleji necháme zpěnit cibuli, přidáme maso a společně osmahneme do zatažení.

Vmícháme kari, přidáme mrkev a zalijeme vodou, aby bylo vše ponořené. Do vody rozdrobíme bujón a pod pokličkou vaříme asi 10 minut.

Až jsou maso a mrkev skoro měkké, přidáme brambory a dovaříme doměkka.

V troše vody rozmícháme škrob a vlijeme do hrnce. Asi minutu povaříme a vypneme.

Nakonec vmícháme smetanu, případně podle chuti dosolíme.

Podáváme samotné jako hustou svačinovou polévku, nebo s chlebem či rýží jako hlavní chod.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-07 16:21:29 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři